Erişilebilirlik

İsrail'de Başbakan Netanyahu'yu Protesto Gösterisinde 30 Gözaltı


Arşiv foto
Arşiv foto

İsrail’de Başbakan Benjamin Netanyahu’yu protesto gösterilerinde en az 30 kişi gözaltına alındı. Netanyahu’nun evinin yakınlarında düzenlenen gösterilere polis müdahale etti.

İsrail'de Başbakan Netanyahu'yu Protesto Gösterisinde 30 Gözaltı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Protestocular, yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifasını istedikleri Başbakan Netanyahu aleyhinde son haftaların en geniş katılımlı eylemlerinden birini gerçekleştirdi. Son 24 haftadır ülkede haftasonları protesto gösterileri düzenleniyor.

Dün yapılan eylemlere bu kez de binlerce göstericinin katıldı. Göstericilerin Kudüs’te dört farklı noktadan yürüyüşe geçerek Netanyahu’nın resmi ikametgahı yakınlarındaki Paris meydanında buluşarak yolu trafiğe kapattıkları ve burada polisle arbede yaşandığı bildiriliyor.

Kudüs’teki gösterilerin daha geniş katılımlı olmasını sağlamak için bu haftasonu Tel Aviv'de gösteri düzenlenmedi ve halk Kudüs’teki eylemlere katılmaya davet edildi. Tel Aviv’den otobüslerle halkın gösterilere katılmak üzere Kudüs’e gittiği belirtildi.

Kalabalıkla polis arasında yaşanan arbedede 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir kişinin Netanyahu’ya destek veren bir kişi olduğu bu kişinin de polise saldırması nedeniyle gözaltına alındığı açıklandı.

İsrail’de halk Başbakan Benjamin Netanyahu hakkındaki üç ayrı yolsuzluk dosyası ve Corona virüsü salgınının iyi yönetilmediği gerekçesiyle başbakanın istifa etmesini istiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG