Erişilebilirlik

‘İsrail Askeri Kaçırıldı Ateşkes Bozuldu’


İsrail ordusu, Hamas’la varılan ateşkesin başlamasından 1,5 saat sonra bir İsrail askerinin kaçırıldığı gerekçesiyle Gazze’nin güneyini yeniden bombalamaya başladı

İsrail ordusu, bir askerinin Gazze’de Hamas militanları tarafından rehin alındığını öne sürdü.

Askeri yetkililer, askerin, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkesin başlamasından 1,5 saat sonra Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde kaçırılmış olabileceğini söyledi. Yetkililer, konuyla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

İsrail ordusu askerin kaçırılmış olabileceği haberinden hemen sonra Gazze’nin güneyini bombalamaya başladı. Filistinli yetkililer, İsrail saldırısında 27 Filistinli’nin öldüğünü açıkladı. Hamas militanları da İsrail’in güneyine roketli saldırılara yeniden başladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu yazılı bir açıklamayla üç günlük ateşkesi ihlal ettikleri için Hamas militanlarını suçladı. İsrail basını da ateşkesin sona erdiğini ve ordunun operasyonu yeniden başlattığını yazıyor.

İsrail ve Filistin heyetlerinin barış görüşmeleri için Kahire’ye gitmesi ve görüşmelere Amerikalı yetkililerin de katılması bekleniyordu. Ancak son gelişmeler üzerine görüşmelerin yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Yaklaşık bir aydır devam eden çatışmalarda çoğu sivil 1400 Filistinli, 61 İsrail askeri ve üç sivil öldü.

İsrail, Hamas’ın silahlarını bırakmasını istiyor, Hamas ise Gazze’ye uygulanan İsrail ablukasının kaldırılmasını hedefliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG