Erişilebilirlik

İspanya'da Kemerler Biraz Daha Sıkılacak


İspanya Başbakanı Mariano Rajoy 80 milyar dolarlık tasarruf paketi açıkladı. Paket, bütçe açıklarını azaltmayı amaçlıyor. Bu arada maden sektöründeki bazı sübvansiyonlarının kaldırılmasını protesto eden binlerce madenci, Madrid sokaklarında polisle çatıştı.

Başbakan, Çarşamba günü mecliste yaptığı konuşmada tasarruf paketiyle katma değer vergisinin yükseltileceğini, devlet memurlarının maaşlarında kesinti yapılacağını ve bazı kamu işletmelerinin kapatılacağını söyledi.

Başbakan Mariano Rajoy konuşmasında, “Son derece ciddi bir durumla karşı karşıyayız, bu yüzden de durumu düzeltmek için derhal harekete geçmemiz gerekiyor. Ancak %7 üzerinden borç alabiliyoruz. Yapacağımız fedakarlıklar bu faizi ödemek için kullanılıyor demektir. İşsizlik yardımlarını ve devlet memurlarının maaşlarını ödemek için borç para bulmamız gerekiyor. Borç almamız gerekiyor çünkü kamu harcamalarımız gelirimizin on milyonlarca Euro üzerinde,” dedi.

Başbakan Rajoy, bütçe açıklarının bir an önce azaltılması gerektiğine de işaret etti. Bu arada caddelerde polis, gösteri düzenleyen madencilere karşı plastik mermi kullandı. Göstericiler, sübvansiyonlarının %63’ünün kesilmesini protesto ediyor. Madenciler, kesintinin, madenlerin kapanmasına ve iş kaybına yol açmasından kaygı duyuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG