Erişilebilirlik

'İslamofobinin Kaynağı Önyargı'


'İslamofobinin Kaynağı Önyargı'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:11:16 0:00

Michigan State Üniversitesi'nde 'islamofobi' alanında araştırmalar yapan Profesör Doktor Zakir Avşar, din kaynaklı çatışmalar oluşturmanın insanlığın geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

Avşar, islamofobinin haksız, yersiz, kimi zaman isnat ve iftiraya dayanan unsurlarla beslendiğini savundu.

İslam ve şiddetin sıklıkla birarada anıldığının altını çizen Avşar, özellikle cihat kelimesinin yanlış yorumladığını kaydetti.

Avşar, “Cihat kavramı hiçbir şekilde şiddetle yan yana anılmayacak kadar önemli bir kavramdır. Cihat ‘öğretmektir’, bir öğretme mücadelesidir. Ama bu, şiddete bulaştırılıyor. İslam, hiç bir şekilde şiddete izin vermiyor. Okuduğum hiçbir kaynakta insanlara inanç temelli bir baskıyı İslam’ın emri olarak görmedim. Her kim şiddete başvuruyorsa, üstelik de bunu din adına yapıyorsa, dine karşı hareket ediyordur. Bunu bütünleştirmek son derece yanlış bir iletişim modelidir. İslam konusunda cahil olan ama Müslüman olduğunu düşünen insanları yanlış yönlendirmek için kötü bir vesiledir” diye konuştu.

Amerikalılar'ın İslam dini hakkında çok fazla bilgisi olmadığına işaret eden Avşar, bilgisizliğin önyargıları körüklediğini dile getirdi. Profesör Avşar'a göre islam korkusunu ve karşıtlığını aşmanın en iyi yolu önyargıları gidermek. Avşar, bu konuda medyaya büyük rol düştüğüne inandığını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG