Erişilebilirlik

İşitme Engelliler İçin Akıllı Telefon Uygulaması


Dünyada 350 milyonun üzerinde insan duyma zorluğu yaşıyor. Ancak Usound denen yeni bir uygulama, akıllı telefonları dijital işitme aracına dönüştürüyor. Usound uygulaması akıllı telefonların ses çıkışlarını, insanların sesleri duymasında yardımcı olabilecek bir araca dönüştürüyor. Julio Fernandez gibi kullanıcılar, bu yeni uygulamanın işitme engellileri tekrar dünyayla iletişime geçmelerini sağladığını söylüyor.

“Toplumdan tam olarak soyutlanmıştım” diyen Fernandez, uygulamayı kullanmaya başlamadan önce arkadaşlarıyla buluşamadığını ve onlarla sosyal aktivitelere katılamadığını söyledi.

Dr. Victorio Stok, yeni uygulamanın akıllı telefonları konuşmaları gerçek zamanlı olarak yakalayarak, kayıt edilmiş sesleri diğer seslerden ayırıp - herhangi bir işitme cihazı gibi – ses seviyesini kullanıcının istediği şekilde yükselterek daha rahat duymasını sağladığını söyledi.

Uygulamanın çalıştığından emin olduğunu söyleyen Doktor Victorio Stock, zaten birçok hastaların da uygulamadan memnun kaldığının altını çizdi.

150 ülkede çok sayıda kullanıcısı bulunan bu uygulamayı telefonlarına yüklemek isteyenler, yılda yaklaşık 30 doları gözden çıkarmak zorunda.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG