Erişilebilirlik

IŞİD'le Mücadeleye Devam Kararı


IŞİD'le Mücadeleye Devam Kararı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

Brüksel’de Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry dahil 60 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı bir toplantıda IŞİD tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar bu terörist örgütle mücadeleye devam sözü verildi

Geniş katılımlı toplantı hükümetlerin IŞİD’le mücadeleye verdiği önemli ortaya koydu.

Kerry, üç aydan az süredir devam eden hava saldırılarının IŞİD’in Irak ve Suriye’deki ilerleyişini durdurduğunu ve ellerindeki toprakları savunmayı zorlaştırdığını söyledi. Dışişleri Bakanı aynı zamanda uygulanan mali kısıtlamaların da örgüte para akışını güçleştirdiğini belirtti. Kerry, propaganda faaliyetlerine de değindi:

“Başta bölge ülkelerindeki medya kuruluşları olmak üzere tüm dünya basınında örgütün mesajı kınanıyor. Verdikleri nefret mesajı camiler dahil bir dizi yerde reddediliyor.”

Kerry aynı zamanda yeni Irak hükümetinin çalışmalarını da övdü ve ülke liderlerinden güvenlik güçleri ve yargı sistemindeki reformları sürdürerek, yolsuzlukla mücadele etmelerini ve Irak’taki tüm kesimleri siyasi sürece dahil etmelerini istedi.

Kerry: “Bu durumu lehimize çevirmenin tek yolunun askeri müdahale olmadığını ilk günden bu yana söylüyoruz. Asıl önemli olan askeri operasyondan sonra kapsayıcı, çoğulcu, yolsuzluktan arınmış ve halkın taleplerine yanıt veren bir hükümetin olmasıdır. Bizim görmek istediğimiz bu.”

IŞİD’in geçtiğimiz sene içinde Irak ve Suriye’de geniş topraklar ele geçirmesi uluslararası tepkiye neden oldu. Dışişleri Bakanı Kerry bu ilerlemeyi terse çevirmenin yoğun çalışma gerektirdiğini ancak koalisyon ortaklarının başarıya ulaşana kadar mücadele etmeye hazır olduklarını belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG