Erişilebilirlik

IŞİD’in Gözü Akdeniz’de


Mali kaynaklarının erimeye başladığı ve etkisini giderek yitirdiği yönündeki haberlere rağmen, radikal İslamcı terör örgütü IŞİD, şimdi de Akdeniz’de gemilere saldıracak bir kuvvet oluşturmayı tasarlıyor.

Batı’nın askeri ittifakı NATO, IŞİD’in, Akdeniz sularında seyreden yolcu ve yük gemilerine saldırma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor. NATO’nun önde gelen yetkililerinden Koramiral Clive Johnstone, İngiltere’de yayınlanan “Daily Telegraph” gazetesine yaptığı açıklamada, IŞİD’in Libya kıyılarına kadar varlığını arttırmasını “deniz ticareti üzerinde rahatsız edici bir gölge” diye tanımladı.

NATO Müttefik Deniz Karargahı Komutanı olan Johnstone, bölgedeki grupların elinde Rus ve Çin yapımı silahların mevcut oıldupuna işaret ederek, cihatçı militanların Akdeniz’de gemilere saldırma olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti. Johnstone, “IŞİD’in denizlere açılma arzusunu biliyoruz. Aynen El Kaide gibi bir deniz koluna sahip olmak istiyor” dedi.

IŞİD, Libya’daki iç savaşın ardından Sirte’yi ele geçirmişti.

11 gün dayandı 12 yaşında öldü

Bu arada, IŞİD’in 11 gün önce Suriye tarafından Kilis’e attığı bir roket saldırısında yaralanan 12 yaşındaki Gülten Canpolat’ın yaşamını yitirdiği açıklandı.

IŞİD roketi, Eyüp Gökçe Ortaokulu’nun bahçesine isabet etmişti. Öğrencilerin çoğunun derste olması bir katliamı önlerken, kapı nöbetinde olan Gülten Canpolat ağır yaralanmıştı. Gülten Canpolat, yoğun bakım altına alınmasına rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan, Gaziantep’in Karkamış ilçesinde, Suriye sınırında mayın temizleme çalışması yapan askerlere ateş açan IŞİD militanlarına hemen karşılık verilmesi sonucu 5 cihatçı militan öldü. IŞİD’in ateşi bir kamyonetten açılırken, Türk askerleri tank ve top ateşi ile yanıt verdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG