Erişilebilirlik

IŞİD'in Cinsel Köleleri İntikam Peşinde


Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’in, Irak’ta tutsak ederek cinsel köle haline getirdiği Ezidi kadınlar, intikam almak için gün sayıyor. IŞİD’in elinden kaçmayı başarabilen Ezidi kadınlar birkaç ay önce “Güneş Kadınları Gücü” adıyla bir askeri taburda toplanarak eğitimlere başlamıştı

Sayıları giderek artan bu kadınlar taburu, Irak Ordusu’nun Musul’u IŞİD’den elinden geri almak için başlatmayı planladığı saldırılara katılacak.

“Güneş Kadınları Gücü,” Iraklı Kürt Peşmerge kuvvetlerinin desteğiyle kurulmuştu. Irak televizyonu El Alem tarafından verilen habere göre, taburun lideri Hatun Kider, savaşın hep kadınları kurban ettiğini söyledi. Hatun Kider, “Şimdi kendimizi koruyoruz ve bizden istenen herşeyi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ezidi kadınların bir bölümü kaçmayı başarmış, bir bölümü de Sincar’ın IŞİD’den geri alınmasından sonra serbest kalmıştı. Taburdaki 100 Ezidi kadın, Musul’un alınması için düzenlenecek operasyonda fiilen yer alacak. Diğer 500 Ezidi kadın da savaşa katılmaya hazır olarak bekleyecek.

IŞİD, bir grup Ezidi kadını da, Suriye’de çölde yere kazdığı hücrelerde tutmuştu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG