Erişilebilirlik

IŞİD’e Katılmak İsterken Öldüler


IŞİD'e katılmak için Konya'dan Suriye'ye giden iki kızkardeş bu terör örgütünün döşediği mayınlara basarak can verdi.

Konya'da düzenlenen IŞİD operasyonu bir ailenin yaşadığı korkunç dramı ortaya çıkardı. DHA'nın haberine göre, IŞİD ile bağlantılı "Fuat" adındaki bir kasap örgüte katılmak isteyen bir aileyi Suriye'ye götürdü. IŞİD'in döşediği mayınlı araziden geçilirken Ayşenur (18) ve Rumeysa (22) adlı iki kızkardeş öldü. Adının Mahir olduğu belirtilen baba ise iki kızının mayına basarak öldüğüne bizzat tanık oldu. Ruhsal çöküntü yaşadığı ifade edilen babanın canlı bomba olabileceğinden korkuluyor. Bir süre gözaltına alınan baba mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Konya'daki baskınlarda on kişi gözatına alınmıştı.

Kilis'te ise, yabancı uyruklu sekiz IŞİD militanı beraberlerinde bulunan bir çocukla yakalandı. Kilis ve Gaziantep, Türkiye'de IŞİD bağlantılı faaliyetlerin en aktif yaşandığı iki kent olarak dikkat çekiyor. Konya ise IŞİD'e katılımların fazla olduğu yerlerden biri olarak biliniyor.

IŞİD İngiltere’ye uyuşturucu madde sattı

Bu arada, IŞİD'in Arnavutluk'tan İngiltere'ye uyuşturucu madde kaçırarak dört milyar dolar para sağladığı iddia edildi.

İngiltere'de yayınlanan "Daily Mirror" gazetesi, Arnavutluk'ta mafyanın yerine geçen IŞİD'in bu ülkenin kuzey bölgesinde bir esrar çiftliği kurduğunu yazdı. Arnavutluk polisinin mafyayı dağıtmasından sonra IŞİD'in devreye girdiği ve uyuşturucu işini ele geçirdiği ifade edildi.

İtalya'nın yüksek tirajlı gazetesi "Corriere Della Sera" ise Arnavutluk'un IŞİD için bir "istihdam bürosu" haline gediğini kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG