Erişilebilirlik

IŞİD’a Karşı Koalisyon İnternet Üzerinden Toplanacak


(arşiv)
(arşiv)

IŞİD’e karşı oluşturulan Küresel Koalisyon’a mensup ülkelerin dışişleri bakanları 4 Haziran’da internet üzerinden bir araya gelerek, terör örgütünün kalıcı olarak ortadan kaldırılması çabasında bundan sonraki süreçte atılacak adımları gözden geçirecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Michael Pompeo ve İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio’nun ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda 82 ülkeden oluşan koalisyonun dışişleri bakanları, ‘‘IŞİD’in Irak ve Suriye’deki kalıntıları üzerinde baskıyı devam ettirmenin ve IŞİD’in küresel emellerini yenilgiye uğratmaya yönelik toplu girişimleri güçlendirmenin yollarını’’ ele alacak.

Koalisyon’un Corona virüsü salgını nedeniyle karşı karşıya kaldığı zorluklarla başa çıkması konusu da toplantının gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Açıklamada, ABD ve Koalisyon’un IŞİD’i kalıcı olarak yenilgiye uğratma hedefine tam bağlılığını sürdürdüğü ve bunun hem ABD hem de ortaklar ve müttefiklerin ulusal güvenliği açısından kritik önem taşıdığı vurgulandı.

Başkan Donald Trump, geçen yıl IŞİD’in yenilgiye uğratıldığını resmen ilan etmişti. Ancak son dönemde dünya genelinde aşırılık yanlılarının özellikle Afrika ve Afganistan’da giriştiği saldırılar, endişeleri arttırdı.

XS
SM
MD
LG