Erişilebilirlik

IŞİD’den Türkiye’deki Hücrelerine Suikast Çağrısı


IŞİD’in, 10 dilde yayınladığı 40 sayfalık propaganda dergisi Rumiyah’ın beşinci sayısında Türkiye yine hedefte.

Suudi Arabistan, İran, Suriye, Hizbullah, Koalisyon Güçleri’nin de ağır bir dille eleştirildiği dergide Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açık açık tehdit edildi.

“Kafirlerin Suikast ile öldürülmesi” başlıklı makalede kullanılan fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef tahtasında kondu.

Yazıda Kuran’ı Kerim’in Tevbe suresinin beşinci ayetine ve o ayetin 14. Yüzyılda Suriye’de yaşamın din adamı İbni Kesir’in tefsirine atıfla suikastlerin meşru olduğu propagandası yapıldı.

“Kafirin önderlerine suikast yapın”

Bu iddiasını güçlendirmek için İbn’ül Arabi, El Kurtubi ve İmam Buhari’nin görüşlerinden de faydalanılan makalede, “Bugün Türkiye hükümetinin olağanca gücüyle Müslümanları katletmesi, hapsetmesi ve onlara her türlü zulmü yapması asla kabul edilecek bir şey değildir. Tağut Erdoğan ve hükümetinin yaptığı bu zulümlere her Müslüman elinden geldiğince engel olmak zorundadır. Özellikle Türkiye’de yaşayan tevhidin aslanlarının bu konudaki sorumluluklarının iyi anlamaları gerekir. İslam Devleti ve Müslümanların aleyhinde konuşan onları kötüleyip tağutları destekleyen belaların hedef alınması vaciptir” dendi.

Rumiyah dergisi daha sonra Türkiye’deki hücrelerine açıkça suikast çağrısı yaptı.

Ebu Basir kim?

Derginin Türkiye’deki militanlarına örnek gösterdiği Ebu Basir, Hazreti Muhammed döneminde yaşamış Müslüman bir savaşçı.

Hudeybiye Barışı sonrası Mekke’den Medine’ye kaçan Ebu Basir, Hazreti Muhammed tarafından barış anlaşması hükmü nedeniyle Medinelilere iade edildi. Ancak Medine yolunda muhafızlarını öldüren Ebu Basir daha sonra yanındaki savaşçılarla Mekkelilerin kervanlarına saldırarak Kureyş kabilesinin ticari faaliyetlerine darbe indirmişti.

“Türkiye’nin güvenliğini korkuya, rahatlığını dehşete çevirin”

Rumiyah dergisinin beşinci sayısında tek bir makalede değil çok sayıda yazıda Türkiye hedef alınıyor.

“Türkiye’nin Cürümleri” başlıklı yazıda “kafir laik hükümet” nitelenen Türkiye Cumhuriyeti, “İncirlik Üssü’nü Haçlı Koalisyonu’na açtı”, “NATO üyesi”, “ “Kobani’deki sınır kapısını mürted PKK’lılara açtı”, “Halep kırsalındaki “Müslümanları bombalıyor”, “Irak’taki Rafizi hükümetine destek veriyor”, “Irak ve Şam’a yönelik Haçlı Saldırılarına destek veriyor” ifadeleriyle tehdit ediliyor.

Yazıda IŞİD lideri El Bağdadi’nin Kasım ayının başında yaptığı konuşmada sarf ettiği “Ey muvahhidler, bugün Türkiye eylemlerinizin ve cihadınızın çerçevesine girmiştir. Allah’tan yardım dileyin ve oraya saldırın. Güvenliğini korkuya rahatlığını dehşete çevirin” sözleri de yinelendi.

Dergide yakıldığı iddia edilen Türk askerlerine ilişkin fotoğraflar ile öldürüldüğü iddia edilen ÖSO militanlarının fotoğrafları da yayınlanıyor.

IŞİD’den Fırat Kalkanı hakkında iddialar

Dergide Haçlı Kalkanı olarak nitelendirilen Fırat Kalkanı Harekatı boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun kayıplarına ilişkin çeşitli iddialar dile getirildi.

Dergiye göre; Fırat Kalkanı Harekatı’nın başladığı 26 Haziran 2016 tarihinden bugüne kadar “Türk Ordusu’na ait 41 araç imha edildi, Türk Silahlı Kuvvetler mensubu 73 kişi öldü ya da yaralandı, ‘mürted sahavat’ olarak tarif edilen Özgür Suriye Ordusu mensuplarından 644 kişi öldü ya da yaralandı, 2 Türk askeri esir alındı.”

Rumiyah: “Yılbaşı gecesi Haç’ın hizmetçisi Türkiye hedef alındı”

Örgüt, yılbaşı gecesi Türkiye’nin en popüler gece kulüplerinden Reina’da gerçekleştirilen terör eylemini bir kez daha üstlendi.

Türkiye’ye “Haç’ın hizmetçisi” diyerek hakaret eden dergi, saldırıyı tek bir kişinin yaptığını yinelerken eylemde otomatik silahla birlikte el bombalarının da kullanıldığını iddia etti.

IŞİD’den “ümmeti güçlendirmek için kalabalıklaşın” çağrısı

“Ben ümmetlere karşı çokluğunuzla övünürüm” başlıklı makalede ise cihada destek vermek için daha fazla çocuk yapılması talep edildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG