Erişilebilirlik

IŞİD'in Kilis’e Saldırıları Sürüyor


IŞİD, Türkiye'in Suriye sınırındaki kenti Kilis’e 2015’te başlattığı saldırılarını sürdürüyor.

İki gündür sınırın diğer tarafındaki IŞİD mevzilerinden atılan füzelerin hedefi olan Kilis'te Pazartesi günü 5 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Salı günündeki saldırılarda da biri çocuk 4 kişi yaralandı.

Rus yapımı çok namlulu roketatarlarla saldıran IŞİD, Suriye’de kontrol ettiği bölgeden Türkiye Cumhuriyeti topraklarına toplamda yedi roket yolladı. Bu saldırılar IŞİD’in Türkiye’ye yönelik saldırıları 2015 yazından bu yana sürüyor. Mart ayındaki saldırılar sonrası Türkiye, fırtına obüsleriyle Suriye’deki IŞİD mevzilerini vurmuştu.

Son saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri de sınır birliklerini güçlendirdi. Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlıgı, tank ve diğer zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyu sınır bölgesine gönderdi. Bu askeri birlik, Öncüpınar Sınır Kapısı ile IŞİD denetimindeki Bab bölgesinin karşısında bulunan Elbeyli ilçesindeki sınırın hattına konuşlandırılacak.

Ağbaba: Barbar IŞİD Türkiye’ye saldırıyor

CHP ise hükümete yakın medyanın IŞİD saldırılarına yaklaşımını eleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yandaş medyada meteorolojik bir olaymış gibi Kilis'e ‘roket mermisi düştü’ haberleri.. IŞİD'in saldırdığını kabullenemediler bir türlü. Toz kondurmadıkları ‘öfkeli gençleri’ her gün bir ilimize saldırıyor ama çekiniyorlar. Ben söyleyeyim, barbar IŞİD Türkiye'ye saldırıyor” dedi.

IŞİD Başika’daki Türk tankını vurdu

IŞİD’in saldırıları Kilis’le de sınırlı kalmadı. IŞİD güçleri Irak'ın kuzeyindeki Musul'a yakın Başika Kampı'nı korumakla görevli TSK'ya ait M-60 tankını, tanksavar füzeyle vurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan asker olmadı, tank zarar gördü

IŞİD'in yayın organı Amak Haber Ajansı, saldırının görüntülerini internetten yayınladı. Bu saldırı IŞİD’in Irak’ta konuşlu Türk ordusuna yönelik üçüncü saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Türk Silahlı Kuvvetleri yanıt verdi

Musul’da konuşlu TSK birlikleri saldırı sonrası IŞİD mevzilerini hedef aldı. IŞİD güçlerinin bulunduğu binanın havaya uçurulduğu saldırıda, 32 militan öldürüldü. Saldırılarda IŞİD militanlarına ait 5 araç ve 3 motosiklet de etkisiz hale getirildi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG