Erişilebilirlik

IŞİD Yeni Rehine Öldürdü


İngiliz rehine Alan Henning
İngiliz rehine Alan Henning

IŞİD, İngiliz rehine Alan Henning’i başını keserek öldürdüğünü iddia ediyor. Örgüt, Henning olduğu bildirilen kişinin başının kesilerek öldürüldüğünü gösteren videoyu internete koydu

Videonun sonunda Amerikalı bir rehine de aynı şekilde öldürülmekle tehdit ediliyor.

Eğer yetkililer, videoyu doğrularsa bu durumda IŞİD’in başını keserek öldürdüğü rehinelerin sayısı dörde yükselmiş olacak. Örgüt, son birkaç hafta içinde, rehin tuttuğu Amerikalı gazeteciler Jim Foley ve Steven Sotloff’un yanı sıra İngiliz rehine David Haines’i de aynı şekilde öldürmüştü.

IŞİD, rehinelerin Amerika’nın önderliğindeki uluslararası koalisyonun düzenlediği hava saldırılarına misilleme olarak başlarının kesildiğini bildiriyor.

Obama'dan kınama

Başkan Barack Obama, İngiliz rehine Alan Henning'in IŞİD tarafından öldürülmesini kınadı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Amerika, İngiltere vatandaşı Alan Henning'in IŞİD terör örgütünce vahşice öldürülmesini sert dille kınıyor" deniyor.

Henning'in Suriye halkının yaşam koşullarını düzeltmek için çalıştığının altını çizen açıklamada, ölümünün ailesi ve İngiltere kadar Suriye halkı için de büyük kayıp olduğu belirtiliyor. Alan Henning'in, Jim Foley'nin, Steven Sotloff'un ve David Haines'in katillerinin adalet önüne çıkarılması için Amerika'nın İngiltere ve müttefilkleriyle birlikte çalışacağı kaydedilen açıklamada, IŞİD'i zayıflatma ve en nihayetinde yok etme stratejisinin süreceğine dikkat çekiliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG