Erişilebilirlik

IŞİD Üç Peşmergenin Başını Kesti


IŞİD militanları, üç Kürt peşmergenin başlarının kesildiğini gösteren bir video yayınladı. Videonun doğruluğu henüz tespit edilemedi. Militanlar Kürt lider Mesud Barzani’yi de uyardı ve atılan her roket mermisi için bir Kürt peşmergenin daha öldürüleceği tehdidinde bulundu

IŞİD militanları, üç Kürt peşmergenin başlarının kesildiğini gösteren bir video yayınladı. Internet üzerinden yayınlanan görüntülerde, Kürt kuvvetleri kendilerini hedef alan saldırılarını sona erdirmezse, IŞİD militanları onlarca mahkumun daha başlarının kesileceği tehdidinde bulunuyor.

Kürt peşmergeler, Amerika liderliğindeki koalisyon ve İran’ın desteğiyle IŞİD militanlarını Kerkük ve Ninevah’dan çıkarmışlardı.

Altı dakikalık video görüntülerinde peşmergelerin fırlattığı roket mermileriyle yaralandığı iddia edilen insanlar gösteriliyor, daha sonra görüntü portakal renkli kıyafetler giydirilmiş elleri bağlı üç kişi üzerine odaklanıyor. Ardından da, bu üç kişi Kürtçe konuşan siyahlar giymiş IŞİD militanlarının önünde başları kesilmek üzere diz çökerken gösteriliyor.

Görüntülerde daha sonra militanlardan biri, “Müslüman Kürt halkına sesleniyoruz: Bizim savaşımız sizlerle değil. Bizim savaşımız, Müslümanlar’ı hedef alan Safeviler ve Haçlılar’dır” şeklinde konuşuyor.

Bir başka militan da aynı videoda Kürt lider Mesud Barzani’ye seslenerek, “Seni daha önce uyarmıştık, IŞİD’in koruması altındakilere attığın her havan topu mermisiyle elimizdeki mahkumlardan birini kendi ellerinle öldürmüş olacaksın” diyor.

Hafta başında Kürt milisler Musul’daki IŞİD hedeflerine havan topu mermileriyle saldırmıştı.

IŞİD militanlarının yayınladığı görüntülerin doğruluğu henüz tespit edilemedi. Militanlar geçen ay yayınladıkları başka bir görüntüde 10’dan fazla peşmergeyi kafese konulmuş şekilde gösteriyordu.

IŞİD’le başlatılan mücadelede bugüne kadar bin kadar peşmerge öldürüldü. Yüzlerce Kürt ise IŞİD saflarına katıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG