Erişilebilirlik

IŞİD Türkiye’ye Cihat İlan Etmiş


Yedi IŞİD’linin öldürüldüğü operasyonunu ardından Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü savcılığa bir rapor gönderdi. Raporda IŞİD’in üyelerine verdiği ideolojik eğitimde Türkiye'nin Şeriat esaslarına dayanmadığı için kafir devlet olarak anlatıldığını kaydedildi. Türkiye vatandaşlarının da kafir olarak kabul edildiğini belirtilen raporda IŞİD’in Türkiye'ye karşı cihat ilan ettiği vurgulandı. IŞİD'in demokratik ve anayasal ülke yönetimlerini put düzenleri olarak kabul ettiği vurgulanan raporda, IŞİD'in bütün dünyada hilafete dayanan bir sistem getirmek için savaş ilan ettiği öldürülen örgüt mensuplarının bu savaşı gerçekleştirmek için Diyarbakır'a gönderildiği ifade edildi.

Militanların hücre evinde, gelecek emir doğrultusunda eylem için beklediği belirtilen raporda, IŞİD'e katılanların ailelerine olan bağlılığını kaybedecek kadar örgüte aidiyet kazandığı, bu kişilerin örgüt ideolojisini kabul etmemesi halinde kendi ailelerini bile kafir olarak gördüğünü anlatıldı.

Terör uzmanlarınca hazırlanan ayrıntılı raporda, hücre evlerinde askeri eğitim uygulandığı belirtilerek, eğitimlerde eylemlerle ilgili ön hazırlık yapıldığı ifade edildi. Eylem hazırlığı içindeki militanlara sürekli 'Şehit olmaya hazır hale getirme' eğitimleri verildiği belirtilen raporda, bu şekilde militanların canlı bomba olacak düzeye getirilmesinin amaçlandığına dikkat çekildi.

Örgüt evlerinde bu konularla ilgili sınav yapıldığı da raporda yer aldı. Eğitimler doğrultusunda her örgüt mensubuna vasiyet yazmasının emredildiği ifade edildi. Bu şekilde örgüt mensuplarının her an ölmeye hazır edildiğini belirten uzmanları, bu kişilerin hiyerarşik yapı içinde 'Grup/Şura' adı altında oluşturulan bir üst yapıya bağlı olduğunu kaydetti.

Operasyon sırasında evde bulunan içki şişeleri de raporda yer aldı. Hücre evinde bulunan örgüt mensuplarının deşifre olmamak için uyuşturucu ve içki kullanan şahıs izlenimi vermeye çalıştığını ifade eden terör uzmanları, silah sevkiyatlarını da deşifre etti. Buna göre kısa namlulu silah ve tabancaların hücre evine içi oyulmuş kitap içinde getirildiği belirtilen raporda, hücre evinin çevresinin gizli kamera sistemi ile izlendiği belirtildi. Raporda son olarak, yapılacak muhtemel operasyonlar için en üst düzeyde hazırlık yapan teröristlerin canlı yakalanmamak için ölümü göze aldıkları belirtildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG