Erişilebilirlik

IŞİD Tikrit'te Petrol Kuyularını Yakıyor


IŞİD'in yaktığı pkuyularından yükselen dumanları seyreden Irak kuvvetleri
IŞİD'in yaktığı pkuyularından yükselen dumanları seyreden Irak kuvvetleri

Irak ordusu ve milis güçleri Tikrit’e doğru ilerlemeyi sürdürürken IŞİD militanları Irak helikopterlerinin saldırısından kendilerini korumak için kentin kuzeydoğusundaki Acil petrol tesisini ateşe verdi

Irak ordusu ve milis güçleri Tikrit’e doğru ilerlemeyi sürdürürken IŞİD militanları kentin kuzeydoğusundaki petrol kuyularını ateşe verdi.

Görgü tanıkları ve bir askeri kaynak militanların Irak helikopterlerinin saldırısından kendilerini korumak için Acil petrol tesisini ateşe verdiklerini bildirdi.

Militanlar Irak kuvvetlerininintihar bombacıları, yol kenarına yerleştirilen bombalar ve keskin nişancı atışlarıyla ilerleyişi durdurmaya çalışıyor.

Hava kuvvetlerine bağlı uçaklar mevzileri bombalarken, yaklaşık 30 bini bulan kara birlikleri de birkaç cepheden saldırıya geçmiş bulunuyor.

Şii milisler ve Kürt peşmergelerin yanısıra İran ‘ın da saldırıya katıldığı bildiriliyor.

İran’ın Kudüs Gücü olarak bilinen seçkin komandolarının komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani doğu cephesinde İran destekli milislerinoperasyonlarını yönetiyor.

Üst düzeyde bir Amerikalı yetkili Amerika’nın Sesi’ne Tahran’ın Tikrit operasyonuna katkıda bulunduğunu doğruladı. Aynı yetkili İran bulunduğu sürece Amerika’nın operasyon dışında kalacağını da söyledi.

Halen Amerikan uçakları ve askeri danışmanları operasyona katılmıyor.

IŞİD militanları Haziran ayından bu yana Tikrit’i elinde tutuyor. Militanlar, Tikrit’ten sonra Musul’u da ele geçirmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG