Erişilebilirlik

‘IŞİD Son Anlarını Yaşıyor’


Amerika’nın desteklediği Kürt güçlerin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri IŞİD militanlarının son anlarını yaşadığını kaydetti.

Suriye Demokratik Güçleri’nin sözcüsü kendi örgütlerinin büyük ilerleme kaydettiğini bununla birlikte çatışmaların devam ettiğinibelirtti.

Suriye Demokratik Güçleri’nin medya ofisi başkanı Mustafa Bali, Suriye Demokratik Güçleri’nin son iki günde saldırılarını arttırdığını ve IŞİD militanlarının bulunduğu alanla Irak sınırı arasındaki bölgenin kontrolünü ele geçirdiğini kaydetti.

Bali, “Son anları yaşıyorlar ve bu savaş onları yok etmek için” dedi.

Koalisyon sözcüsü Albay Sean Ryan da Suriye Demokratik Güçleri’nin büyük ilerleme kaydettiğini ve IŞİD’in elindeki daha fazla alanı özgürleştirdiğini belirtti ve çatışmaların devam ettiğini hatırlattı.

Ryan, IŞİD’den geri kalanın yenilgiye uğratılmasının hala görev olduğunu ve örgütün uzun dönemde bölge için gerçek bir tehdit olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Şam Kürtlerle yoğun görüşme trafiği istiyor

Bu arada Şam, Suriyeli Kürtlerle yoğun şekilde görüşme isteğini dile getirdi.

Dışişleri Bakan yardımcısı Ayman Sousan Şam’da bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada Kürtlerle yoğun bir görüşme trafiğine sahip olmayı umduklarını söyledi.Sousan, Kürtlerin açıklamalarının Suriye’nin birliği açısından olumlu işaret olduğunu kaydetti.

Kürtler Esat rejimiyle görüşmeler için Rusya’nın arabulucuğunu istiyor.

Türkiye Suriye Demokratik Güçleri’nin önemli bir bölümünü oluşturan YPG’yi PKK’nın uzantısı olarak niteliyor.

Ankara Suriye’nin kuzeydoğusuna YPG’ye yönelik operasyon yapabileceğini kaydediyor. YPG de Amerika Başkanı Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından Rusya ve Şam’la birlikte Türkiye’ye karşı bir politika geliştirmey çalışıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG