Erişilebilirlik

IŞİD Sanal Mağaza Açmış


Sunucusu Kanada’da olan, ismi Türkiye’de kayıtlı sitede, bisiklet, televizyon ve elektronik aletler inanılmaz derecede düşük fiyatlarla satılırken; siteye erişimin kısa süre önce kesildiği bildirildi.

İslamcı terör örgütü IŞİD’in, internette, birçok ürünün indirimli fiyatlarla satıldığı bir mağaza açtığı belirtildi.

“Haberdar” web sitesinin bildirdiğine göre, sunucusu Kanada’da olan, ismi Türkiye’de kayıtlı sitede, bisiklet, televizyon ve elektronik aletler inanılmaz derecede düşük fiyatlarla satılıyor. Uzmanlar, IŞİD’in asıl amacının, lüks tüketimi seven ve varlıklı olmak isyetenleri örgüt saflarına çekmek olduğu görüşünde.

IŞİD sitesine erişimin kısa süre önce kesildiği de ifade edildi. Sitede ayrıca, IŞİD kontrolündeki bölgelerde, cihatçıların savaş ganimetlerini satan mağazalar bulunduğu da kaydedildi. Bir uzman, IŞİD’in kendi ekonomisini yaratma çabasında olduğunu söyledi.

IŞİD’in, Suriye ve Irak’ta yediği darbeler ve ağır bombardımanlar nedeniyle yasadışı petrol gelirlerinde düşüş yaşadoğı ve mali zorluklar çekmeye başladığı daha önce basına yansımıştı. IŞİD’in militanlarına verdiği aylık maaşlarda da kesinti yaptığı gazetelerde yer almıştı.

Gece kulübünde “Rusya düşmanlığı”

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan bir gece kulübünde ise “Rusya düşmanlığı” adıyla bir eğlence düzenlendi. Kulüpteki eğlencede, Türkiye’nin 24 Kasım günü düşürdüğü Rus jetinin pilotunun başının kesilmesi kurgusu sahnelendi.

Videoya kaydedilen görüntüler “YouTube” sitesinde yer aldı. Videoda, IŞİD savaşçısı rolünü oynayan bir kişi, sahnede diz çökmüş ve gözleri mendille kapatılmış birinin boğazını kesiyormuş gibi yaparken görülüyor. Gece kulübünde bulunanların bazıları oynanan oyunu filme alırken diğerleri de alkış tutuyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG