Erişilebilirlik

IŞİD Saldırısında Dört Türk Askeri Yaralandı


IŞİD’in Başika’da Türkiye'nin Peşmerge güçlerine eğitim verdiği üsse düzenlediği roket saldırısında dört Türk askeri yaralandı.

IŞİD militanlarının Musul kenti yakınlarındaki Irak üssüne roketlerle ateş ettiği açıklanırken, Türk yetkililer saldırının IŞİD’in kontrolundaki bölgeden düzenlendiğini bildirdi.

Şırnak'a sevk edilen askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Ayrıca kampın birkaç saat boyunca havan topu saldırısına maruz kaldığı, bunun ardından Türkiye’nin de topçu ateşiyle karşılık verdiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, "DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika'daki Üs Bölgesine düşmüştür. Tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir" dendi.

Bu ayın başında Türkiye Irak askerlerini eğitmek amacıyla Musul yakınlarındaki kampa 100 asker yolladığını bildirmişti. Ancak Irak hükümeti bu sevkten haberdar olmadığını bildirerek, olayı egemenlik ihlali olarak tanımlamıştı.

Bu tartışmanın ardından Türkiye askerlerinin bir kısmını geri çekti. Kampta halen eğitim alan bin kadar Iraklı savaşçı bulunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG