Erişilebilirlik

IŞİD Roketleri Kilis’i Vurdu


(arşiv)
(arşiv)

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD, Suriye’den düzenlediği roket saldırısında, Kilis’te, biri çocuk iki kişiyi öldürdü. Terörist saldırıya Türk askeri kuvvetleri tarafından derhal yoğun karşılık verildi.

IŞİD’in çok namlulu Katyuşa roketleri Kilis’in Kazım Karabekir Mahallesi’ne düştü. Terör örgütünün 5’ten fazla Katyuşa roketi ateşlediği ve bunların çoğunun boş arazilere düştüğü ifade edildi. Ancak, Sıdıka Mavzer (54) adındaki bir kadın ile seyir halindeki bir araçta bulunan Mert Özkan (4) adlı çocuk IŞİD roketleriyle can verdi. Mert Özkan’ın kardeşi Utku (6) ise yaralandı.

Askeri kaynakların Hürriyet gazetesine aktardığına göre, Sıdıka Mavzer yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Mert ve Utku Özkan’ın bulunduğu otomobile ise şarapnel parçaları isabet etti. İki kardeş de yaralandı, ancak Mert Özkan hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi.

Kilis ikinci kez hedef oldu

Askeri kaynaklar, IŞİD saldırılarının sabah saatlerinde yapıldığını ve hemen karşılık verildiğini belirtti. IŞİD mevzilerine topçu ateşi açıldı. IŞİD tarafında ölü veya yaralı olup-olmadığı ise henüz açıklık kazanmadı.

AKP Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, “Karşımızda dünyanın başına bela olmuş bir örgüt var” dedi. Hilmi Dülger, TSK’nın fazlasıyla karşılık verdiğini ve okulların tatil edildiğini söyledi. Dülger, halkı sükunete davet etti.

Aynı bölgeden Ocak ayında da iki kez Katyuşa saldırısı düzenlenmiş ve Kilis’te 2 kişi ölmüş 2 kişi de yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG