Erişilebilirlik

IŞID Propagandası İle Savaş


IŞID Propagandası İle Savaş
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

Washington’da Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği toplantıda IŞİD masaya yatırıldı. Toplantıda IŞİD propagandasının nasıl engelleneceği tartışıldı.

Başkent Washington’daki toplantıda ana gündem maddesi IŞİD propagansıyla mücadele etmenin yollarıydı.

Toplantıya kamu diplomasisi ve kamu ilişkilerinden sorumlu Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Richard Stengel, Dışişleri Bakanlığı’nın Müslüman toplumlar eski özel temsilcisi Farah Pandith ve New York Times gazetesinin ulusal güvenlik muhabiri David Singer katıldı.

Rıchard stengel, IŞİD’le mücadele eski özel temsilcisi John Allen’nın sözüne atıfta bulundu ve zaferin savaş alanında değil, bilgi savaşıyla kazanılacağını belirtti.

“Başlangıçta karşı tarafın bizler için söylediği kötü şeylere karşılık biz de kötü şeyler söylüyorduk” diyen Stengel bu yöntemin tutmadığını kaydetti.

Stengel,”bu konuda biz en iyi mesajı verenler değiliz, en iyi mesajı verenler İslam’ın içinden gelenler, dünya genelindeki müslümanlar, dinlerinin rehin alınmasına karşı çıkanlar” dedi.

Mesajların insanları radikalleştirdiğine inanmadığını kaydeden Stengel, kişisel iletişimin bu konuda etkili olduğunu kaydetti.

Sosyal medya şirketlerine IŞİD’in mesajlarını kaldırmaları konusunda baskı yapmadıklarını da kaydeden Stengel, sosyal medyanın bu konuda çok iyi değerlendirmeler yaptığını söyledi.

Ortaklarımızla daha iyi ilişki ağı oluştururyoruz diyen Stengel bu mücadelede ifade özgürlüğünün önemine de vurgu yaptı.

Stengel, “müttefiklerimizle ifade özgürlüğünün korunması ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmaları konusunda görüşüyoruz, gazetecilik suç değil. İnsan hakları daha iyi olmalı, uzun dönemde ifade özgürlüğü, insan hakları gibi değerler ışid gibi hareketleri yok edecek” dedi.

Toplantının konuşmacılarından Farah Pandith de “yapabileceklerimizi henüz yapmadık ifadesini” kullandı.

Pandith, “karşı karşıya olduğumuz problem IŞİD’den büyük, güvenilir sesleri artırmalıyız, bu iş için yeterli para, insan gücü ve motivasyon henüz yok, bu sadece Ortadoğu ya da IŞİD meselesi değil, bu her köşeye sızabilen bir ideolojiyle ilgili,çok iyi işler yapmamıza rağmen henüz savaşmamız gerektiği kadar savaşmıyoruz” dedi.

Konuşmacılar ülkeler daha iyi yönetilmedikçe, ekonomik sorunlar devam ettikçe, iş olanakları azaldıkça, bugün IŞİD’le mücadelenin yarın bir başka grupla mücadeleye dönüşeceği konusunda ortak görüş belirttiler.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG