Erişilebilirlik

IŞİD Oyunla Ölümü Birleştirdi


IŞİD’in yayınladığı bir videoya göre, çocuklara, saklambaç oynarken Suriyeli askerleri öldürmeleri gösteriliyor. Video kaydında görülenlerin Suriye’nin Deir Ezzor bölgesindeki tarihi bir kalede yaşandığına inanılıyor. Buna göre, kıdemli bir IŞİD yetkilisi, bir saklambaç oyunu sırasında askerleri öldürmeleri için altı çocuk seçiyor. Arap basınında yer alan haberlerde çocukların yaşının 10 olduğu ifade edildi.

Amerika’nın Sesi, videonun içeriğinin doğruluğunu teyit edemedi. Suriye basın ve yayın organlarında da bu konuyla ilgili bir habere rastlanmadı. Jamestown Vakfı uzmanlarından Wladimir van Wilgenburg, “Geçmişte, sadece, çocukların esirleri öldürmeleri gösterilirdi. Ancak, bu sefer çocukların öldürmeye eğitimli olduğu gösterilmeye çalışılıyor. Yeni bir taktik,” dedi.

Çeşitli haber ve raporlar, IŞİD’in, Suriye ve Irak’ta canlı bomba eylemleri dahil operasyonlarında çocukları kullandığına işaret ediyor. IŞİD’in “Halifelik Çocukları” adlı bir birim kurduğu ifade ediliyor. Wigenburg, IŞİD’in elindeki topraklar geri alınmadığı takdirde daha fazla çocuğun radikalize olacağına inandığını kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi verilerine göre, bu yıl dahil şu ana kadar 1100 çocuk öldü. Libya’da da, IŞİD için çocukların militan olarak yetiştirildiği bir okul “ilk” mezunlarını verdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG