Erişilebilirlik

IŞİD’in Mali Kaynaklarını Kesme Toplantısı


Roma’da yapılan ve 26 ülkeyle çok sayıda uluslararası kuruluşun temsilcilerinin katıldığı iki günlük toplantıda IŞİD’in mali kaynaklarının tespiti ve ekonomik faaliyetlerinin belirlenmesi konusunda atılacak adımlar ele alınıyor

IŞİD’in mali kaynaklarını kesmek amacıyla oluşturulan uluslararası grubun temsilcileri Roma’da biraraya geldi. 26 ülke ile çok sayıda uluslararası kuruluşun temsilcilerinin katıldığı iki günlük toplantıda, IŞİD’in mali kaynaklarının tespiti, ekonomik faaliyetlerinin belirlenmesi konusunda atılacak adımlar ele alınıyor.

Dün başlayan ve bugün de devam eden toplantılarda ayrıca IŞİD hakkına elde edilen bilgilerin paylaşılması ve örgüte karşı mücadelenin eş güdümlü hale getirilmesi yolları da gündemde.

IŞİD’le Mali Mücadele Grubu (Counter-ISIL Finance Group) militan grupla mücadelenin uluslararası alanda eşgüdümlü yürütülmesi amacıyla kurulmuştu. Düzenli olarak biraraya gelmesi planlanan grubun bir sonraki toplantısı Mayıs ayında Suudi Arabistan’da yapılacak.

IŞİD’le Mali Mücadele Grubu, bu toplantılar aracılığıyla, örgüt militanlarının uluslararası mali sistemden yararlanarak para transferleri yapmasının engelleyecek yolları gözden geçiriyor. Aynı şekilde IŞİD’in petrol, tarihi eser ve tarım ürünleri ticareti yapmasını engelleyecek yollar bulmak da grubun hedefleri arasında bulunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG