Erişilebilirlik

IŞİD Liderinin Eşi ve Kızı Tutuklandı


IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi Musul'da konuşurken
IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi Musul'da konuşurken

Lübnan askerlerinin Suriye sınırında on gün önce IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin eşi ve kızı oldukları sanılan iki kişiyi gözaltına aldığı ve savunma bakanlığında sorguya çektiği bildiriliyor

Lübnan güvenlik yetkilileri, Lübnan askerlerinin IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin eşi ve kızı olduğunu sandıkları iki kişiyi göz altına aldıklarını bildirdi.

Yetkililer, 10 gün önce Lübnan’ın Suriye sınırında tutuklanan kadın ve çocuğun Lübnan Savunma Bakanlığında tutulduklarını ve sorgulandıklarını açıkladı.

Lübnan’ın As-Safir gazetesinin haberine göre Lübnan ordusu gözaltı operasyonunu yabancı istihbarat birimleriyle ortaklaşa gerçekleştirdi.

IŞİD’in 2013' den beri liderliğini yapan ve Suriye ile Irak’ta ele geçirdikleri topraklar üzerinde Halifelik kurduklarını ilan eden Bağdadi’yi Amerika terörist ilan etmiş ve yakalanmasına 10 milyon dolar ödül koymuş bulunuyor.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Çarşamba günü IŞİD karşıtı 60 koalisyon ortağının katılacağı Brüksel toplantısında, IŞİD’le savaş için gerekli siyasi çabaların neler olması gerektiğini ele alacak.

Amerikan ordusu Suriye ve Irak’ta konuşlanan IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarının liderliğini yapıyor. Son birkaç aydır yapılan hava saldırılarının bini geçtiği ve IŞİD militanlarının kontrolunu elinde tuttuğu birçok bölgeden çekilmeye zorlandığı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG