Erişilebilirlik

IŞİD Liderinden Aylar Sonra İlk Ses Kaydı


Ebubekir el Bağdadi
Ebubekir el Bağdadi

IŞİD’in aylardır haber alınamayan lideri Ebubekir el Bağdadi, bir ses kaydı yayınlayarak, tüm Müslümanlar’a cihat uğruna silaha sarılmaları ve “halifelik” olarak nitelediği, Irak ve Suriye’de işgal ettiği topraklara göçmeleri çağrısında bulundu.

Bağdadi, IŞİD’in cihadına katılmayan Müslümanlar’ın hiçbir bahanesi olmadığını savundu.

Batılı haber ajansları, ses kaydının Bağdadi’ye ait olup olmadığını doğrulayamadı.

Son ses kaydı geçen Kasım ayında yayınlanan Bağdadi’nin o dönem Suriye sınırı yakınlarındaki bir Irak kasabasına düzenlenen hava saldırısında yaralandığı iddia edilmişti.

Öte yandan Irak Savunma Bakanı, koalisyon tarafından düzenlenen bir hava saldırısında IŞİD’in komutan yardımcılarından birinin öldürüldüğünü iddia etti.

Açıklamada, Telafer’deki hava saldırısında bir camide diğer militanlarla bir araya gelen Ebu Alaa el Afari’nin hedef alındığı bildirildi. El Afari, Bağdadi’nin sağ kolu olarak biliniyor.

Ancak Irak Savunma Bakanlığı’nın açıklamasını Amerika Merkez Kuvvetleri Komutanlığı doğrulamadı. Komutanlıktan yapılan ayrı açıklamada, el Afari’nin öldürüldüğüne yönelik bilgi olmadığı gibi, koalisyona ait uçakların da bir cami vurmadığı belirtildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG