Erişilebilirlik

IŞİD'le Mücadele Toplantısı Bugün Washington'da


IŞİD'le Mücadele Toplantısı Bugün Washington'da
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Washington’da Rex Tillerson’ın evsahipliğinde yapılacak ilk büyük konferansta, IŞİD’le mücadelenin yanısıra Irak ve Suriye’nin yer aldığı bölgenin nasıl istikrara kavuşacağına odaklanılacak. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, koalisyonun önemli ilerleme kaydettiğini, ancak daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi.

Brookings Enstitüsü uzmanı Michael O’Hanlon’a göre, konferanstaki strateji oturumu, Tillerson’a müttefikleriyle yüz yüze görüşme fırsatı verecek.

Koalisyon ortaklarının gündeminde birçok tartışmalı konu olacağını belirten O'Hanlon şunları söyledi: “Türkiye topraklarında milyonlarca mülteci var ve Suriye’deki savaşın ne zaman sona ereceği belirsiz. Batı Avrupalılarsa hala kendi ülkelerinden IŞİD’e katılanların geri dönerek Avrupa’da terör saldırıları yapma ihtimali yüzünden tedirgin. Dolayısıyla kimse mutlu değil. Bu mücadelenin daha çok ortasındayız. Kimse rehavete kapılmamalı.”

Başkan Donald Trump, eski başkan Obama’yı IŞİD’le mücadelede zayıf kalmakla eleştirmişti. Dolayısıyla uzmanlar, örgütün başkent ilan ettiği Rakka’nın geri alınmasında, yeni yönetimin farklı bir yol izleyip izlemeyeceğini görmek için merakla bekliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG