Erişilebilirlik

IŞİD Karşıtı Koalisyon Türkiye’nin YPG’yi Vurması Konusunda Endişeli


IŞİD’e karşı koalisyonun sözcüsü albay Ryan Dillon Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin YPG hedeflerini vurması ile ilgili olarak bunun IŞİD ile mücadeleye zarar vermesinden endişe ettiklerini söyledi.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’da düzenlenen basın toplantısına telekonferans yöntemi ile Bağdat’tan katılan IŞİD Karşıtı Koalisyon Güçleri’nin Basın Sözcüsü Ryan Dillon bir soru üzerine Türkiye’nin YPG hedeflerini topçu ateşine tutması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Al Hurra Televizyonu muhabirinin “Türk topçusu YPG hedeflerini vuruyor bu konuda bir endişeniz var mı? sorusuna Dillon “Biz de bunun hakkındaki raporları gördük. Bu noktada kaygılarımız var. İster rejim güçleri ister başka bir güç olsun biz Rakka operasyonu noktasında dikkatimizi dağıtabileceği konusunda endişe duyuyoruz. Doğrudan sizin bahsettiğiniz faaliyet anlamında söylemiyorum ama IŞİD’e karşı operasyona zarar verecek herhangi bir girişim konusunda endişe duyuyoruz. Biz İŞİD’e karşı mücadeleye odaklandık ve bu şekilde devam etmek istiyoruz” dedi.

Albay Dillon, YPG-SDG’yi Türkiye veya Türkiye destekli güçlere karşı savunucakmısınız sorusuna ise "O noktaya gelmeyeceğiz, spekülasyon yapmak istemiyorum" şeklinde yanıt verdi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG