Erişilebilirlik

IŞİD: 'Kan Kokusu Eksilmeyecek'


Paris'teki eşgüdümlü saldırılarda en çok kaybın yaşandığı Bataclan Cafe'nin girişi, soruşturmayı yürüten polis tarafından perdelenmiş durumda.
Paris'teki eşgüdümlü saldırılarda en çok kaybın yaşandığı Bataclan Cafe'nin girişi, soruşturmayı yürüten polis tarafından perdelenmiş durumda.

IŞİD, Türkçe internet sitesi darülhilafe.com’da saldırının nedeni, ayrıntıları ve bundan sonra hedeflerini açıkladı. ‘‘Müslümanlar bombalandığı sürece Haçlı koalisyonunun burunlarından kan kokusu eksilmeyecektir’’ tehdidinin dile getirildiği açıklamada, ‘bu operasyon gelecek operasyonların ilk damlasıdır’ deniyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te en az 127 kişinin öldürüldüğü terör saldırılarını Irak Şam İslam Devleti üstlendi. Örgüt, Türkçe yayın yapan internet sitesi darülhilafe.com’da ‘‘Haçlı Fransa’da yapılan mübarek Fransa operasyonu’’ başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, terör örgütü saldırıların yalnız Fransa’da değil kendisine Suriye ve Irak’ta operasyon yapan tüm ülkelerde süreceği mesajını verdi.

IŞİD: ‘Müslümanlar bombalandığı sürece burunlarından kan kokusu eksilmeyecektir’

“Fransa ve onun yolunda gidenler bilsinler ki; Onlar, İslam Devleti’nin hedefinde kalacaklar. Haçlı koalisyonunda kaldıkları ve peygamber efendimize hakaret ettikleri, İslam’la savaştıkları için Fransa’da övündükleri, Paris’in caddelerinde ve kokuşmuş sokaklarında onlara hiçbir fayda sağlamayan uçakları İslam Devleti’nde Müslümanları bombaladığı sürece burunlarından kan kokusu eksilmeyecektir. Bu operasyon gelecek operasyonların ilk damlası ve ibret alacaklara bir uyarıdır.”

IŞİD, açıklamasında Haşr suresinin 2. Ayetine yer verdi:

“Onlar da kalelerinin, kendilerini Allah’tan koruyacağını sanmışlardı. Ama Allah’ın emri onlara ummadıkları yerden geldi. O, yüreklerine korku düşürdü. Öyle ki, evlerini hem kendi elleriyle, hem de mü’minlerin elleriyle yıkıyorlardı. Ey basiret sahipleri, ibret alın.”

Örgüt, ‘mübarek’ olarak tanımladığı Paris saldırılarında “Allah’ın yardım ettiği ve izzetli kıldığı bir grup hilafet askerinin rezillik ve ahlaksızlığın başkenti ve Paris’te haçlıların bayrağını taşıyanları hedef aldığını açıkladı:

“Dünyayı arkalarına atmış ve düşmanlarının üzerine atılmış, dinine ve nebisi sallallahu aleyhi ve selleme yardım etmek için Allah yolunda öldürmeyi tercih etmiş, düşmanlarının burnunu yerde sürtmüş ve Allah’a karşı sadık olmuş bir grup hilafet askerine Allah azze ve celle başarı nasip etti ve haçlıları kendi yurtlarında bunların elleriyle onların kalplerine korku saldı.”

IŞİD, Konstantiniyye dergisinde iştihadı (intihar bombacılığı) övüyor

IŞİD, eylemleri iştişhad kemerlerini bağlamış sekiz kişinin gerçekleştirdiğini açıkladı. Arapça şehit kelimesinden gelen iştişhad, intihar bombacısı anlamına geliyor. Örgütün Türkçe yayınlanan dergisi Konstantiniyye’nin son sayısında bu konuyla ilgili uzun bir makale yayınlandı.

“İştişhadi operasyonların caizliği ve faziletleri’ başlıklı makalede Hanefi, Şafi, Hanbeli, Maliki mezheplerinin büyük alimleri Hafız İb-i Hacer, İbn-i Teymiyye, Muahammed bin Hasan, Kurtubi’den alıntılar yer alıyor. İntihar ile iştihad arasındaki farkı da kendi görüşüyle aktaran makalede, ‘‘ bu rivayetlerin hepsinden anlaşılıyor ki bir şahıs büyük ve kalabalık bir düşman ordusunun içine tek başına dalabilir. Bu konuda alimlerin ittifakı vardır. Eğer kesin olarak öldürüleceğini bilir fakat onlara zarar, sıkıntı verecek veya Müslümanların fayda göreceği bir şekil onlara tesir edebilecekse bu amel caizdir” deniyor.

IŞİD: ‘200’e yakın Haçlı öldürüldü, 200’den fazlası yaralandı’

Açıklamada 8 IŞİD militanın otomatik silahlarıyla beş ayrı noktada Paris halkına caddeleri dar ettikleri belirtildi:

“Bu operasyonda 200’e yakın haçlı öldürülürken 200’den fazla da yaralandı. Allah’a hamd ve şükürler olsun. Allah azze ve celle kardeşlerimize minnette bulunarak bu başarılı operasyonu onlara nasip etti. Kardeşler kurşunları bittikten sonra iştihad kemerlerini haçlıların ortasında patlattılar.”

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG