Erişilebilirlik

IŞİD İstanbul’u ‘Fethetme’ İddiasında


IŞİD, Türkçe yayınladığı “Konstantiniyye” adlı internet dergisinin son sayısında Ankara’ya çok sert tehditlerde bulundu. Türk basınında yer alan haberlere göre, Türkiye’deki askeri üslerin uluslararası koalisyona açılmasına tepki gösteren IŞİD, “iyiliğin karşılığı iyiliktir, ama zulüm karşılıksız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Tehditlerini sürdüren IŞİD, İstanbul’u tekbirlerle fethederek şeriat yasalarıyla yöneteceğini öne sürdü. Konstantiniyye dergisinde, “1400 yıl önce bunu haber veren Peygamber’in müjdesine nail olacağız. Küfrün, demokrasinin ve laikliğin hakimiyetine son verip İstanbul’u şeriat ile yöneteceğiz” denildi.

Dergide, Kahramanmaraş’ta öldürülen Suriye kökenli öğretmen Şuca Gannum’un IŞİD’e zarar verdiği için öldürüldüğü de ifade edildi. Gazetecilerle yazarları da hedef alan IŞİD, “İslam Devleti aleyhinde pervasızca yayınlar yapan ve her türlü iftirayı atmaktan çekinmeyen, elleri ve dilleriyle İslam Devleti’ne karşı savaş açanları aynı akıbet beklemektedir. Bu, diğerleri için uyarı niteliğindedir. Diğerlerinin bundan ibret alacağını umuyoruz” dedi.

Konstantiniyye dergisinde, İslam Devleti ile savaşan hiçbir kavmin iflah olmayacağına dikkat çekildi ve “Özellikle Türkiye gibi komşularımızın bize yakın olmaları hesabıyla bu savaştan daha çok zarar görebileceğini ayrıca belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

39 yaşındaki Humus doğumlu Suriyeli öğretmen Gannum, geçen Nisan’da boğazı kesilerek öldürülmüştü. IŞİD’e yakın bir internet sitesinde, Şuca Gannum’un casus olduğu için öldürüldüğü belirtilmişti. IŞİD, bir süre önce de Şanlıurfa’da iki Suriyeli gazeteciyi öldürmüştü.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG