Erişilebilirlik

IŞİD Irak’ın Afganistan Büyükelçiliği’ne Saldırdı


IŞİD, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Irak Büyükelçiliği’ne saldırı düzenledi. Bombalı eylemci büyükelçilik binası önünde kendini patlatırken, daha sonra da silahlı üç kişi binanın içine daldı. Afgan güvenlik güçleri 4 saat süren çatışmada saldırganların tümünü öldürdü.

IŞİD Irak’ın Afganistan Büyükelçiliği’ne Saldırdı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Olayda ölü sayısına dair çelişkili haberler geldi. Olay yerindeki bir görgü tanığı, saldırının başlamasından sonra büyükelçiliğin dışında yolda yatan en az iki polisin cesedini gördüğünü söyledi.

IŞİD ise 7 korumayı öldürdüğünü öne sürdü ancak örgütün, saldırılarında ölü sayısını sıklıkla büyük gösterdiği de biliniyor. IŞİD’in saldırısının, terör örgütünün son haftalarda Irak ve Suriye’de uğradığı ciddi kayıplardan dikkatleri başka tarafa çekme amacı taşıdığı yorumları yapılıyor.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necib Daniş, olayda sadece bir polis yetkilisinin yaralandığını, güvenlik güçleri ya da siviller arasında ölenlerin olmadığını bildirdi. Daniş, Amerikan AP ajansına telefonla yaptığı açıklamada, büyükelçilik çalışanlarının güvende olduğunu ancak binada ciddi hasarın oluştuğunu belirtti.

Bağdat’ta da Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, saldırıyı “terör saldırısı” olarak niteleyerek kınadı.

Yerel saatle öğleden önce düzenlenen saldırıda, büyük bir patlama sesinin ardından saatlerce silah sesleri gelirken, iki veya üç kez daha patlama sesi duyuldu.

Polis olay yerini kordon altına almış durumda. Gazetecilerin alana yaklaşmasına izin verilmiyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG