Erişilebilirlik

IŞİD’in Yeni Hedefi Neymar


Ünlü futbolcu Lionel Messi ve Fransız milli takımının teknik direktörü Diddier Deschamps’ın ardından, IŞİD şimdi de dev transfer rakamıyla Paris Saint Germain’e transfer olan Neymar’ı hedef gösterdi.

Suriye ve Irak’ta savaşı kaybeden IŞİD, Rusya’da bir yıldan daha kısa süre sonra yapılacak 2018 Dünya Futbol Kupası karşılaşmaları öncesi yıldız futbolcuları tehdit etmeye başladı.

Bütün dünyanın izlediği Dünya Kupası boyunca ismini duyurmaya kararlı görünen IŞİD, futbolculara yönelik saldırı planlarını propaganda kampanyasının temel konusu olarak seçti.

Propaganda sitesi Wafa Media Foundation aracılığıyla Messi’nin demir parmaklıklar arkasında ve yüzü kanlar içinde görünen bir fotoğraf paylaşan IŞİD, ardından Fransız antrenör Deschamps’ı cezaevi kıyafetleri içinde ve kafasına bir silah dayanmış şekilde gösteren bir foto-montaj yayınlamıştı.

IŞİD Messi ve Deschamps’ı “Allah’ın düşmanları” diye tanımladı.

Radikal İslamcı siteleri izleyen Amerikan SITE istihbarat grubunun aktardığı görüntülerde, infazını bekleyen Neymar diz çökmüş ve ağlıyor, yanında bir IŞİD üyesi ayakta duruyor ve Messi’nin cansız bedeni yerde yatıyor. Fotoğrafın altında da “Biz Müslüman ülkelerde güvende olmadığımız sürece, siz de güvende olmayacaksınız” ifadesi yer alıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG