Erişilebilirlik

IŞİD’in Para Hücresine Baskın


IŞİD’in para kuryeliğini yaptığı belirtilen bir hücreye İstanbul’da operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu beş kişi yakalanırken, 100 bin Dolar nakit para ele geçirildi.

“Haberdar” sitesinin bildirdiğine göre, Terörle Mücadele ekipleri aldığı bir istihbarat üzerine hücreyi bir süre önce kapsamlı takibe aldı. Önce, sık sık Irak ve Suriye’ye gittiği ifade edilen Ala M., Fatih semtinde gözaltına alındı. Bu zanlının üzerinde 99 bin 800 Dolar bulundu. Ardından, Ala M’nin sık sık gittiği bir tekstil atölyesine baskın düzenlendi ve dört kişi daha yakalandı. Şüpheliler sorgulanıyor.

Suriye uyruklu hücre üyelerinin, yurtdışından gelen ve Türkiye’de toplanan paraları Irk ve Suriye’deki örgüt sorumlularına teslim ettiği ifade edildi.

Gaziantep’te altı kişi gözaltına alındı

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı, Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’nde Türkiye-Suriye sınırını geçmeye çalışan ve IŞİD mensubu oldukları belirtilen 6 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kilis’te ise, yabancı uyruklu üç kişi daha yakalandı. IŞİD militanı olduğu bildirilen üç kişi yanlarında dört çocukla birlikte yakalandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG