Erişilebilirlik

IŞİD'in Elinden Geri Alınan Bölgeler Ne Olacak?


IŞİD'in Elinden Geri Alınan Bölgeler Ne Olacak?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Amerikalı ve çok sayıda küresel ortağı, geçen hafta Washington’da üç gün süren toplantıda IŞİD militanlarına karşı tüm dünyada baskıyı nasıl artırabileceklerini masaya yatırdı. IŞİD’le mücadele koalisyonunun 72 üyesi, aylar süren çatışmaların ardından Irak güçlerinin Musul’u IŞİD’den geri aldığının ilan edilmesinden birkaç gün sonra biraraya geldi. Koalisyon güçleri IŞİD’in Suriye’deki ana üssü olan Rakka’da da terör örgütüne karşı ilerlemeler sağlıyor. Uzmanlar şimdi mevcut çatışmaların ötesine, militanlardan geri alınan bölgelerin yeniden inşası ve istikrarı konularına bakıyor.

Irak IŞİD’e karşı zafer ilan ederek, Musul kentini terör örgütünden kurtardı.

IŞİD karşıtı koalisyonun üyeleri geçen haftaki toplantıda, Irak ve Suriye’nin geri kalanında da aşırıcı militanları yok etmenin yollarını araştırdı. Ancak genel anlamda savaş sona ermekten daha çok uzak:

Bundan sonraki öncelik, özgürleştirilmiş bölgeleri istikrara kavuşturmak ve buralara insani yardımlar ulaştırmak.

Uzmanlar, yabancı savaşçıların akışının önünü kesmek ve aşırıcılık propagandasıyla mücadele için daha fazla kaynak aktarılması gerektiğini söylüyor.

Amerika, Irak’a 119 milyon dolarlık ilave insani yardım göndereceğini açıkladı. Böylece Amerika’nın Irak’a 2014 yılından bu yana yaptığı yardımlar 1,4 milyar doları aştı.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG