Erişilebilirlik

‘IŞİD’i Tamamen Ortadan Kaldırmak Zor’


CIA Başkanı John Brennan
CIA Başkanı John Brennan

Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) Başkanı John Brennan, IŞİD’in etkisinin daha uzun yıllar ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Başkent Washington’da ulusal güvenlik konularının ele alındığı bir konferansta konuşan Brennan, “IŞİD hem Suriye hem de Irak’ta varlığını uzun süre sürdürecektir,” dedi.

IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye giden yabancı militanların kendi ülkelerine dönme riskinin her zaman var olduğunu söyleyen CIA Başkanı, “Bunlardan bazıları belki topluma yeniden kazandırılabilir, ancak çoğu hem Amerika, hem de diğer ülkeler için uzun yıllar boyunca tehdit oluşturmaya devam edecektir,” dedi.

İstihbarat yetkilileri, IŞİD’i dağıtmanın yansımalarının tüm dünyayı farklı şekillerde etkileyeceği görüşünde birleşiyor.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey de, “IŞİD’i çökerttiğimiz zaman, bazıları alandan kaçarak başka yerlere kaçacak,” diyor.

İstihbarat yetkilileri, IŞİD militanlarının Batı’ya kaçışını kontrol altında tutabilmek için tüm ilgili ülkelerin kaynaklarını birleştirerek işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Savunma İstihbarat Dairesi Başkanı Korgeneral Vincent Stewart, “Çatışmalarda galip gelsek de savaşları kazanma konusunda eksikliklerimiz var,” diyor.

CIA Başkanı John Brennan, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Suriye’nin, görev süresi boyunca karşılaştığı en karmaşık sorun olduğunu söyledi.

CIA Başkanı, “IŞİD’i savaş meydanlarında yensek de, siyasi, ekonomik, sosyal ve mezhepsel sorunlar artmaya devam edecek gibi görünüyor,” dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG