Erişilebilirlik

IŞİD Hedeflerine 25 Hava Saldırısı


Amerika öncülüğündeki koalisyon savaş uçakları son 24 saat içinde IŞİD'e ait taktik birlikleri, saldırı mevzileri, araçlar ve kontrol noktalarıyla bir petrol tesisini etkisiz hale getirdi

Amerika önderliğindeki koalisyon güçlerinin, IŞİD’in Suriye ve Irak’taki mevzilerine yönelik 25 hava saldırısı gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Birleşik Görev Gücü’nden bir yetkili, koalisyonun gerçekleştirdiği hava saldırılarının ana hedefinin Kobani ve Hasakah olduğunu açıkladı.

Açıklamada, Pazar sabahından Pazartesi sabahına kadar Hasakah civarında yapılan 11 hava saldırılarında, IŞİD’e ait 10 taktik ve 6 saldırı birlikleri vurulduğu, Kobani bölgesinde gerçekleştirilen hava saldırılarında da beş taktik birliği ile beş saldırı mevziinin yok edildiği belirtildi.

Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Suriyeli Kürt kuvvetleri, IŞİD militanlarını Kobani başta olmak üzere Kürt bölgelerinden püskürtmeyi başarmış bulunuyor.

Suriye kasabası Deyr ez Zevr yakınında gerçekleştirilen başka bir hava saldırısında da IŞİD’ın kontrolundaki bir petrol tesisinin vurulduğu bildirildi.

Açıklamaya göre Musul, Kerkük, El Esad, Er Rutbah ve Tel Afar kentlerinde de IŞİD’e ait taktik birlikleri, saldırı mevzileri, araçlar ve kontrol noktaları da yedi hava saldırısıyla etkisiz hale getirildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG