Erişilebilirlik

IŞİD Hedeflerine 12 Hava Saldırısı


In this image made from video, smoke rises from an explosion as Iraqi forces, Shiite militiamen and Sunni tribal fighters battle Islamic State militants for control of Tikrit, Iraq, Tuesday, March 3, 2015.
In this image made from video, smoke rises from an explosion as Iraqi forces, Shiite militiamen and Sunni tribal fighters battle Islamic State militants for control of Tikrit, Iraq, Tuesday, March 3, 2015.

Geçtiğimiz 24 saat içinde düzenlenen hava saldırılarında Kobani çevresinde bir taktik birimiyle IŞİD'e ait beş mevzi tahrip edilirken Irak'ta da bomba yapım tesisleri, bir silah deposu ve araçlar vuruldu

Ortak Görev Gücü, Amerika ve müttefiklerinin son 24 saat içinde Irak ve Suriye’de IŞİD hedeflerine 12 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Açıklamaya göre Kobani çevresindeki üç hava saldırısında IŞİD’e ait bir taktik vurulurken beş çatışma mevzii tahrip edildi.

Irak’ta ise beş hava saldırısında IŞİD’in bomba yapım tesisleri, bir silah deposu ve araçlar vuruldu. Dört hava saldırısı da Ramadi ve Sincar yakınlarında düzenlendi.

Bu arada Irak ordusu ve milis güçleri Tikrit’e doğru ilerlemeyi sürdürüyor. IŞİD militanları ise intihar bombacıları, yol kenarına yerleştirilen bombalar ve keskin nişancı atışlarıyla ilerleyişi durdurmaya çalışıyor.

Hava kuvvetlerine bağlı uçaklar mevzileri bombalarken,yaklaşık 30 bini bulan kara birlikleri de birkaç cepheden saldırıya geçmiş bulunuyor..

Şii milisler ve Kürt peşmergelerin yanısıra İran ‘ın da saldırıya katıldığı bildiriliyor.

İran’ın Kudüs Gücü olarak bilinen seçkin komandolarının komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani cephede operasyonlara danışmanlık yapıyor.

Üst düzeyde bir Amerikalı yetkili Amerika’nın Sesi’ne Tahran’ın Tikrit operasyonuna katkıda bulunduğunu doğruladı. Aynı yetkili İran bulunduğu sürece Amerika’nın operasyon dışında kalacağını da söyledi.

Halen Amerikan uçakları ve askeri danışmanları operasyona katılmıyor.

IŞİD militanları Haziran ayından bu yana Tikrit’i elinde tutuyor. Militanlar, Tikrit’ten sonra Musul’u da ele geçirmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG