Erişilebilirlik

IŞİD Gönüllüsü ABD Vatandaşı Yargılanıyor


IŞİD militanlarına katılmayı planlayan ABD vatandaşı Donald Ray Morgan Amerika’da çıkarıldığı mahkemede 15 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası istemiyle yargılanıyor

IŞİD militanlarına katılmayı planlayan Amerikan vatandaşı Donald Ray Morgan, çıkarıldığı mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Dün Amerika’da mahkemeye çıkarılan 44 yaşındaki Morgan, 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Morgan, New York kentinde bir havaalanı yakınlarında üzerindeki silahla ilgili yasadışı bir durum nedeniyle tutuklanmıştı. Ancak daha sonra yetkililer, Morgan’ın, çeşitli sosyal medya platformlarında IŞİD’i destekleyen yorum ve fotoğraflarına rastladı ve soruşturmayı genişletti.

Morgan’ın mayıs ayında Lübnan’a gittiği ardından da Türkiye üzerinden IŞİD militanlarına katılmak için Suriye’ye geçmeye çalıştığı ancak bunu başaramadığı iddia ediliyor.

Ebu Ömer El Emreki adını alan Morgan, twitter üzerinden attığı mesajlardan birinde “düşmanlarımızı öldürmek ve kafalarını kesmek mubahtır” yorumunda bulunmuştu.

Morgan’ın davasıyla ilgili son duruşma gelecek yıl Şubat ayında yapılacak ve hakkındaki karar da bu duruşmada alınacak.

Morgan hakkında tutuklanmasına neden olan silahla ilgili suçlama nedeniyle de 10 yıl hapis cezası isteniyor. İddia makamı her iki suç için ayrıca toplam 500 bin dolar para cezası istiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG