Erişilebilirlik

IŞİD'den Sonra PKK Hedef Alındı


Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı jetler dün sabah Suriye’deki IŞİD hedeflerinin ardından gece Irak Kürt bölgesindeki PKK kamplarına hava operasyonu düzenledi. Uçaklar en az 8 bölgedeki PKK kamplarını vurdu. Bombalanan yerler arasında Kandil Dağı da var.

Anadolu Ajansı Suriye'deki IŞİD hedeflerinin yeniden vurulduğunu bildirdi

PKK Kamplarına düzenlenen operasyona katılan uçaklar Diyarbakır ve Batman’dan havalandı. Şırnak ve Hakkari üzerinden uçarak sınırı geçen savaş uçakları,Zap Vadisi, Gare Dağı, Metina Dağları, Haftanin ve Avaşin bölgelerini bombaladı. Bombalanan yerler arasında Amediye ilçesi yakınlarında Koreşar ile Geli Sergeli Dağları da bulunuyor.

İlk bombardıman dalgasının hemen ardından örgütün yönetim merkezi Kandil Dağı hedef alındı. Kandil’deki PKK mevzileri uçaklar tarafından vuruldu. Bölgedeki kaynaklar, PKK militanlarının da uçaksavarlarla karşılık vermeye çalıştığını bildirdi. Operasyonun sonuçlarıyla ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Türk savaş uçaklarının bombardıman bölgesi ve Kandil Dağı üzerindeki keşif uçuşları devam ederken, bombardımana katılan uçaklar üslerine döndü.

Türkiye’de başlayan Kürt sorununa çözüm süreci nedeniyle 2012 yılından bu yana hava operasyonu yapılmadı. 3 yıl aradan sonra ilk kez bu ayın başlarında hava operasyonu yapıldı. Bu akşamki bombardıman, bu ay içindeki ikinci operasyon.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG