Erişilebilirlik

IŞİD Buldozerle Manastır Yıktı


Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, militanların St.Elian Manastırı’nı buldozerlerle yerle bir ettikleri görülüyor. Manastırın bulunduğu Karyatayn kenti bu ayın başında IŞİD’in kontrolüne geçmişti

Suriyeli insan hakları savunucuları, IŞİD militanlarının Humus ilindeki antik bir manastırı yıktıklarını bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, Aziz Elian Manastırı’nı buldozerlerle yerle bir ettikleri görülüyor. Manastırın bulunduğu Karyatayn kenti bu ayın başında IŞİD’in kontrolüne geçmişti.

Karyatayn’daki Hıristiyan aileler, IŞİD militanlarının kente doğru ilerlemeye başlaması üzerine evlerini terk ederek kaçmıştı. Militanlar kentten kaçamayan aralarında Hıristiyanlar’ın da bulunduğu 230 kişiyi esir almıştı.

Suriye İnsan hakları Gözlem örgütü IŞİD’in daha sonra elindeki 48 tutsağı serbest bıraktığını, 110 tutsağı ise Rakka’ya gönderdiğini bildirdi.

IŞİD Suriye ve Irak’ta ele geçirdiği kentlerdeki ibadet yerlerini yıktı, antik çağa ait sit alanlarını tahrip etti. Antik Palmira kenti de bu yerler arasında bulunuyor. IŞİD bu hafta da Palmira Kenti Antik Eserler Dairesi eski başkanının meydanda halkın gözleri önünde başını keserek öldürdü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG