Erişilebilirlik

‘IŞİD 90 Süryani’yi Kaçırdı’


Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Suriye’nin kuzeydoğusundaki köylere baskın düzenleyen IŞİD militanları en az 90 Süryani'yi kaçırdı

Suriye’nin kuzeydoğusundaki köylere baskın düzenleyen IŞİD militanlarının en az 90 Süryani'yi kaçırdığı bildiriliyor.

Suriye’deki iç savaşı takip eden ve merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD militanlarının Haseki kentinin Tel Şamiram gibi Süryanilerin yaşadığı köylerini ele geçirerek, sakinlerini kaçırdığını açıkladı.

Kaçırma olayı, Kürt peşmerge güçleri ve IŞİD militanları arasında Pazartesi günü yaşanan çatışmaların ardından geldi. Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğini alan Peşmerge güçleri, Irak sınırına yakın bölgede Pazar günü IŞİD’e karşı taarruz başlatmıştı.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada Haseki çevresindeki IŞİD’in taktik birliklerine yönelik düzenlenen 11 hava saldırısında, örgüte ait araçlar ve bir sığınağın vurulduğu bildirildi.

Örgüte karşı Suriye’nin kuzeyindeki çeşitli noktalarda sürdürülen kara operasyonunu, Kürt peşmergeler yürütüyor. IŞİD tarafından ele geçirilen Kürt kenti Kobani, koalisyon güçlerinin hava saldırıları desteğiyle, geçen ay yeniden Kürtlerin kontroluna geçmişti.

IŞİD terör örgütü, kaçırma ve gibi taktiklere, Suriye, Irak ve Libya’da düzenli olarak başvuruyor, bazı durumlarda esir aldığı kişileri öldürüyor.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG