Erişilebilirlik

IŞİD 20 Kişiyi Daha İdam Etti


IŞİD'e ait bir web sitesinden alınan bu fotoğraf cihatçı örgütün tank gibi ağır silahlara da sahip olduğunu gösteriyor.
IŞİD'e ait bir web sitesinden alınan bu fotoğraf cihatçı örgütün tank gibi ağır silahlara da sahip olduğunu gösteriyor.

IŞİD’in bir süre önce ele geçirdiği Suriye’deki Palmira antik kenti bölgesinde en az 20 kişiyi daha idam ettiği bildiriliyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre, Esat rejimiyle işbirliği yaptıkları iddia edilen 20 kişi vurularak öldürüldü.

Irak’ın Anbar ilinde düzenlenen bombalı intihar saldırısında da en az 17 Iraklı asker öldü. Irak güvenlik kuvvetleri bölgede bulunan IŞİD’e karşı yeni operasyon başlatmıştı.

Iraklı askeri yetkililer, intihar saldırısının IŞİD’in elindeki Felluce kentinin dışında düzenlendiğini söyledi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Steve Warren, IŞİD’in Ramadi’nin batısında bir ikmal hattını tuttuğunu ve Şii milislerin şehrin hemen dışında karşı saldırıya hazırlandığını söyledi.

Beyaz Saray yetkilileri yapılacak müdahalenin ABD’nin desteğiyle gerçekleşeceğini söylerken, ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Irak ordusunun mücadeledeki kararlılığından emin olmadığını söylemişti.

Sözcü Warren, militanların bölgeye mayın ve patlayıcılar yerleştirerek savunmaya çalıştığını da sözlerine ekledi

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, Amerika’nın Irak ordusuna tanksavar gibi ağır silahları tahrip edici teçhizatlar sağlayacağını söyledi.

Sözcü Earnest ayrıca, ABD’nin Ramadi’nin geri alınmasında değişik güçlerin yardımına ihtiyaç duyulacağına inandığını söyledi. Earnest, IŞİD’i sadece bölgeden atmak için değil, aynı zamanda mezhep sorununu çözmek için Irak toplumunu oluşturan tüm mezhep ve kültürlerin üyelerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, ordusuna tam güveni olduğunu, Ramadi’nin birkaç gün içinde geri alınmasını beklediğini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG