Erişilebilirlik

İşçiler Fukuşima Santraline Geri Döndü


İşçiler Fukuşima Santraline Geri Döndü
İşçiler Fukuşima Santraline Geri Döndü

Japonya’da deprem ve tsunami’den zarar gören Fukuşima nükleer santralindeki işçiler kısa süreli bir arızanın ardından santrale geri döndü. İşçiler bir reaktörden siyah duman yükselmesi üzerine santrali tahliye etmişti.

Radyasyon seviyesinde değişme olmamasına rağmen yetkililer dumanın kaynağını bulmaya çalışıyor. Siyah dumanın yanmış yağ olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Sabah saat 7’de işbaşı yapan nükleer santral işçileri, reaktörlere soğutma amaçlı su taşıyan pompalara elektrik vermeye çalışıyor. 3 ve 4 numaralı reaktörlere ise itfaiye araçları tarafından günlerdir su sıkılıyor.

Santralin işletmecisi Tokyo Elektrik Şirketi, ülkenin kuzeydoğu kıyı şeridinde yüksek düzeyde radyasyon tespit edildiğini bildirdi, ancak radyasyon oranının insan sağlığına tehlike oluşturmadığını kaydetti.

Öte yandan 11 Mart’ta meydana gelen deprem ve tsunamide ölü ve kayıp sayısı 21 bini aşarken, sağ kalanlar olabileceği yönündeki beklentiler de azalıyor. Çifte felaket 350 bin Japon’u evsiz bırakmış durumda.

Dünya Bankası felaketin bilançosunu 235 milyar dolar olarak hesapladı. Bu miktar Japonya’nın yıllık gelirinin yüzde 4’ünü oluşturuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG