Erişilebilirlik

İş Dünyasından Afrin Harekatı’na Tam Destek


Cumartesi başlayan Zeytin Dalı Harekatı’nın ekonomiye etkileri Pazartesi günü itibariyle sınırlı kalmış görünüyor.

Cuma günkü kapanışa göre, Türk Lirası’na karşı %0,40 değer kazanan Euro 4,67 TL’den işlem görürken, gün içinde 3,85 TL’ye kadar çıkan Amerikan Doları ise %0,45 değer kaybederek 3,81 TL oldu.

Mehmet Şimşek: "Türkiye maceraya girmiyor, operasyon dar kapsamlı ve kısa sürecek"

Dün Başbakan Binali Yıldırım’ın piyasaya güven verici açıklamalarından sonra bugün de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Zeytin Dalı Harekatı’nın “kısa sürecek bir operasyon” olduğunu söyleyerek olası olumsuz etki oluşmaması için ön almaya çalıştı.

Yarın İsviçre’de başlayacak Davos Zirvesi’ne katılacak olan Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Türkiye burada herhangi bir maceraya girmiyor. Dar kapsamlı etkili inşallah kısa sürecek. Piyasalara mesajım; bunun bütçeye, ekonomiye etkisi son derece sınırlı. Ulusal güvenlik söz konusu olunca kaynak anlamında ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yatırımcılara mesajım; rahat olsunlar, bu etkili, sınırlı ve inşallah kısa sürecek bir operasyon. Türkiye’nin meşru, haklı bir davası" dedi.

TÜSİAD Başkanı: "Terör odaklarına karşı yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte"

Türk iş dünyası da arka arkaya yayınladığı mesajlarla Zeytin Dalı Operasyonu’na destek verdi.

Geçtiğimiz hafta TÜSİAD Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Uluslararası ilişkilerde haklı olduğumuz veya müttefiklerimizle farklı tutumları benimsediğimiz birçok konu olabilir. Tarihin bize çok net olarak verdiği dersler ispat ediyor ki; Türkiye’yi dünya siyaseti ve ekonomisinde etkili kılan en büyük güç kaynakları her zaman demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve özgürlükler olmuştur. Bu nedenle acilen olağan demokrasi ortamı ve reform gündemine dönmemiz doğru olur. Devlet geleneğimizin dikkatli diplomatik üslubu da bu yönelimi desteklemelidir. Kavga kavgayı, barış barışı doğurur” diyen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik de harekata destek veren isimler arasında yer aldı.

TÜSİAD’ın sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda Bilecik, “Terör odaklarına karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte. Dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve yurda sağ salim dönüşleridir. Zeytin Dalı Harekatı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz” dedi.

TOBB, İTO ve MÜSİAD: Türk milleti tek yürek

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da harekatın haklı ve meşru olduğu görüşünde birleşti.

MÜSİAD Başkanı, “Türkiye, sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek, bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla bu harekatı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır. Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Zeytin Dalı Harekatı'nı iş dünyası olarak destekliyoruz,” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu da yaptığı açıklamada, “Mehmetçiğimizin, sonuna kadar haklı olduğumuz bu operasyonu başarıyla tamamlayacağından en küçük bir şüphemiz yoktur. Askerlerimizin kayıp vermeden zafer haberleriyle dönmesini bütün kalbimle diliyorum. Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda yek yürek olmuştur” diyerek harekata kesin bir dille destek çıktı.

420 bin üyesiyle harekatın arkasında olduğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Öztürk Oran da ekonomideki canlılığı muhafaza etmek için çalışacaklarını belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG