Erişilebilirlik

İş Camiasından Darbe Tepkisi


Diyarbakır’da 64 bin üyesi bulunan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Diyarbakır Ticaret Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası, darbe girişimini basın açıklamalarıyla protesto etti.

İlk açıklama Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu tarafından yapıldı. 42 oda başkanıyla birlikte açıklama yapan Ebedinoğlu, bugüne kadar yapılan darbelerin tanıkları ve mağdurları olduklarını söyledi.

Ebedinoğlu, “Bu itibarla, 15 Temmuz 2016 gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi içine sızmış, belli bir zümrenin, milletin hür iradesine, demokratik siyasete ve meşru yönetim organlarına karşı gerçekleştirdiği darbe girişimini en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Bildiğiniz üzere, bugüne değin gerçekleştirilen veya gerçekleştirilmek istenen darbe ve darbe girişimleri, insan hak ve hürriyetlerini ayaklar altına almış, siyasi ve ekonomik hayatta onarılmaz yaralar açmıştır. Geçmişte yapılan darbeler sosyal dokuda tahribat bırakmış, birlik ve beraberliğimizi zedelediği gibi, iç sorunlarımızın derinleşmesine sebep olmuştur. Yıllardır yaşadığımız ağır sorunların nedeni de geçmişte yaşadığımız ihtilallerin bir sonucudur. Bu ülkenin esnafı ve emekçileri olarak, demokrasi harici bütün yol ve yöntemleri kesin bir dille reddediyoruz. Zulüm, baskı ve gayri meşru güç kullanarak yapılan dayatmaları tanımıyoruz. Ülkenin, halkın iradesiyle seçilerek iş başına gelen kişi ve kurumlar tarafından yönetilebileceğini kabul ediyoruz. Halkımızın demokratik taleplerine el uzatan her türlü darbeye karşı duracağımızın bilinmesini istiyoruz,” dedi.

Diğer bir açıklama ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda yapıldı. Diyarbakır’da Diyarbakır Ticaret Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada darbe girişimi protesto edildi. Açıklamayı okuyan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, ülkenin bütün kurumlarının, siyasi partilerin, sivil toplumun, basın kuruluşlarının, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkesin büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Engin, “Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz,” diye konuştu.

İş Camiasından Darbe Tepkisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG