Erişilebilirlik

Irma’nın Şiddeti 4’üncü Kategoriye Düştü


Ulusal Kasırga Merkezi, Amerika ana kıtasına doğru yaklaşan Irma Kasırgası’nın şu anda “Bahamalar’ın güneydoğusunda aşırı tehlikeli 4’üncü kategori şiddetinde” ilerlediğini açıkladı.

Irma daha önceki 5’inci kategoriden 4’üncü kategoriye düşürüldü. Hava durumu uzmanları, kasırganın şiddetinde bir, iki gün süresince bazı oynamaların olabileceğini ancak Irma’nın birkaç gün boyunca güçlü boyuttaki 4’üncü kategoride kalmaya devam etmesinin beklendiğini söylediler.

Irma saatte 250 kilometreye ulaşan bir hızla ilerliyor.

Kasırga Merkezi, Irma’nın bu gece ve Cumartesi günü Bahamalar’ın kuzeybatısı, Cumartesi gecesi ya da Pazar’ın ilk saatlerinde de güney Florida’nın bazı kesimleri ve Key adalarını etkilemesinin beklendiğini açıkladı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, güney Florida ve Key adaları için kasırga uyarıları yayınladı.

Irma’nın yaklaştığı güney Florida’da yarım milyonu aşkın kişi için tahliye emri çıkarıldı.

Florida Valisi Rick Scott, şu anki en büyük endişe kaynağının akaryakıt sıkıntısı olduğunu belirtti. Polisin Florida’daki benzin istasyonlarına takviye yapan petrol tankerlerine eşlik edeceği kaydedildi.

Scott, toplam sayıları 7 bin olan Florida Ulusal Muhafız Birliği mensuplarının tamamının konuşlandırılmakta olduğunu ve binlerce elektrik şirketi çalışanının da göreve hazır bekleyeceğini duyurdu.

Scott, Irma’nın “tüm eyaletten daha geniş olduğu ve bir kıyıdan diğer kıyıya büyük çaplı ve ölüm tehlikesi içeren etkiler yaratabileceği” uyarısında bulundu ve Florida halkına, “Hangi kıyıda yaşıyorsanız yaşayın, tahliye olmaya hazır olun” mesajını verdi.

Uzmanlar, Irma Kasırgası’nınAtlantik üzerinde bugüne kadar kaydedilenler arasındaki en şiddetlisi olduğunu belirtiyor.

Karayipler’de şu ana kadar en az 16 can kaybı tespit edildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG