Erişilebilirlik

Irma Kasırgası Korkutuyor


Saatteki hızı 295 kilometreyi bulan Irma, en yüksek yıkıcılık derecesi olan 5’inci kategoriye yükseldi. Atlantik Okyanusu’nda kaydedilmiş en şiddetli kasırga olan Irma, Karayipler’in kuzeydoğusundaki adaları vurmaya başladı.

Irma Kasırgası Korkutuyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Atlantik Okyanusu’nda bugüne kadar görülen en şiddetli kasırga olan Irma, Karayipler’in kuzeydoğusundaki adaları vurmaya başladı.

Saatteki hızı 295 kilometreyi bulan Irma, en yüksek yıkıcılık derecesi olan 5’inci kategoriye yükseldi. Kasırga, Antigua ve Barbuda ikiz adalarına ulaştığı sırada ağaçlar devrildi, tüm telefon hatları kesildi. İki adada da can kaybı yaşanmadığı açıklandı.

Irma’nın kuzeybatıya yönelerek Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, Haiti ve Küba'ya ilerlemesi, hafta sonunda da Florida’ya ulaşması bekleniyor.

Florida’nın güneyindeki adalar zincirinde bugünden itibaren zorunlu tahliyelere başlanması bekleniyor. Güney Florida’da yaşayanlar kepenkler ve kontrplaklarla evlerini koruma altına almaya çalışıyor. Floridalılar şimdiden marketlere akın ederek su ve gıda stoğu yapmaya başladı. Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşmuş durumda.

ABD Başkanı Donald Trump, Florida, Porto Riko ve Virgin Adaları'nda olağanüstü hal ilan etti. Twitter’dan açıklamalarda bulunan Trump, yönetiminin Irma kasırgasını yakından takip ettiğini, Teksas’ta başarılı bir çalışma yapan görevlilerin Florida’da bıkıp usanmadan çalıştığını yazdı.

​Karayipler’deki Fransız adaları Saint Martin ve Saint Barthelemy’de elektrikler kesik. Tüm okullar, devlet daireleri ve limanlar kapatıldı. Fransız yetkililer, ada sakinlerine evlerinden çıkmamaları çağrısı yaptı.

Irma, ABD'nin Teksas eyaletini etkisi altına alan ve 66 can alan Harvey fırtınasından çok daha şiddetli. Öte yandan Meksika kıyılarında yeni bir tropikal fırtına oluşmaya başladığı bildirildi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Katia adı verilen fırtınanın saatte 65 kilometre hızda olduğunu; ancak iki gün içinde şiddetlenebileceğini açıkladı. Katia fırtınasının şimdilik karaya ulaşması beklenmiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG