Erişilebilirlik

İran’da Polis Eylemcilerle Çatıştı


İran’ın başkenti Tahran’da polisin, İran para birimi riyaldeki rekor düşüşe karşı protesto gösterisi düzenleyen eylemcilerle çatıştığı bildirildi.

Sürekli değer kaybeden riyal dolar karşısında karaborsada 39,000’den işlem gördü. Geçen hafta riyalin dolar karşılığı değeri 24,000 civarındaydı.

İran para biriminde son bir yıl içinde görülen rekor değer kaybı, Amerika ve Avrupa Birliği’nin, Tahran’ın nükleer programını hedefleyen ekonomik yaptırımları ağırlaştırmasından kaynaklandı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın siyasi rakipleri, Cumhurbaşkanının ekonomi politikalarının ülkedeki para birimi krizini körüklediğini savunuyor. İran Meclis Başkanı Ali Larijani, Fars haber ajansına verdiği bir demeçte, ülkedeki ekonomik sorunların yüzde 80’inin hükümetin kötü yönetiminden kaynaklandığını söylüyor.

İç politikalarına yönelik eleştirileri kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ise riyaldeki değer kaybına İran’ın düşmanlarının yaptığı psikolojik baskının sebep olduğunu iddia ediyor. Ayrıca İran lideri, hükümetinin ülkenin ihtiyaçları için gerekli olan nakit rezervine de sahip olduğunu vurguluyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG