Erişilebilirlik

İran Suudi Arabistan'a Karşı Türkiye'de Destek Aradı


İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, sürpriz Ankara ziyaretinde Suudi Arabistan liderliğindeki Sünni bloğa karşı nabız yokladı.

Konuk Bakan Zarif, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya geldi.

Zarif'in ziyaretinin, Suudi Arabistan liderliğinde 8 ülkenin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Zarif, "Bölgede endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Bu olaylarla ilgili Türkiye ile yakın görüş alışverişinde bulunmamıza ihtiyaç var" dedi.

Ortadoğu’daki mevcut gidişatın kaygı verici olduğunu söyleyen Zarif, Türk ve İran makamları arasında bu sorunlarla ilgili yakın bir diyalog kurulması gerektiğini dile getirdi.

Çavuşoğlu ile Zarif'in görüşmesine ilişkin Türk Dışişleri kaynaklarınca sınırlı bilgi aktarıldı. Bu bilgilere göre, görüşmede, Türkiye ile İran’ın Katar sorunu başta olmak üzere bölgedeki gelişmelerle ilgili yakın diyalog kurulması kararlaştırıldı.

Görüşmelerde ayrıca 12-13 Haziran’da Suriye'deki ateşkes süreci için yapılacak olan Astana Zirvesi de gündeme geldi.

Astana’daki görüşmelerde; Rusya, Türkiye ve İran, Suriye’de ateşkesin sağlanması için garantör ülke konumunda. Görüşmelerde Şam Hükümeti temsilcilerinin yanı sıra ABD ve BM’nin de gözlemci olarak yer alması bekleniyor.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG