Erişilebilirlik

İran'a Olası Yaptırımlar: 'Türkiye İçin Her Koşulda Zor Karar Olacak'


Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meliha Altunışık, İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak Türkiye'nin ne yaptırımlardan yana ne de yaptırımlara karşı görünmek istediğini belirtti

Uranyum zenginleştirme programını ısrarla sürdüren İran, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yeni yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Amerika bir süredir Güvenlik Konseyi’nin geçici üyesi Türkiye’den de, İran’a yaptırımlara destek vermesini istiyor. Ancak Türkiye bu konudaki tutumunu açıklamıyor. Türkiye’nin İran’a olası yeni yaptırımlarla ilgili tavrını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Profesör Meliha Altunışık’a sorduk.

Altunışık, İran'a yaptırım kararının Güvenlik Konseyi'nde oylanması durumunda Türkiye'nin çekimser oy kullanabileceğini, ancak bunun her koşulda zor bir karar olacağını söylüyor. Prof. Dr. Altunışık, Türkiye'nin ne yaptırımlardan yana, ne de karşı olduğu yönünde izlenim vermek istediğini söylüyor.

Prof. Dr. Meliha Altunışık'la Alparslan Esmer'in yaptığı söyleşiyi aşağıdaki Windows Media oynatıcısından ya da sağ üst köşedeki Windows Media bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG