Erişilebilirlik

İran: ‘Müzakereler Başarıyla Sonuçlandı’


İran Nükleer Başmüzakereci Vekili Abbas Arakçı, P5+1 ülkeleriyle Cenevre’deki son görüşmeler sonrasında İran televizyonuna yaptığı açıklamada, yürütülen müzakerelerin anlaşmazlık konularının giderilerek sona erdiğini söyledi

İran Nükleer Başmüzakereci Vekili Abbas Arakçı, P5+1 ülkeleriyle Cenevre’deki son görüşmeler sonrasında İran televizyonuna yaptığı açıklamada, yürütülen müzakerelerin anlaşmazlık konularının giderilerek sona erdiğini söyledi.

İran’ın nükleer başmüzakereci vekili Abbas Arakçı, P5+1 ülkeleriyle yürütülen müzakerelerin anlaşmazlık konularının giderilerek sona erdiğini söyledi.

Yetkili bu açıklamayı, Cenevre’de iki gün süren görüşmeler sonrasında, İran televizyonunda yaptı. Ancak Arakçı, anlaşmanın nihai olabilmesi için hem İran hem de P5+1 ülkeleri tarafından onaylanması gerektiğini de söyledi.

Görüşmeler öncesinde İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif iyimser olduğunu açıklamış ve Kasım ayında varılan anlaşmayı yürürlüğe sokma taahhüdünde olduğunu hatırlatmıştı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Çarşamba günkü açıklamasında, anlaşmanın ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bir tahminde bulunmak istemediğini söyledi. Ancak Amerika’nın en kısa zamanı tercih edeceğini kaydetti. Sözcü, tarafların bir iki pürüz üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Taraflar bir yıl içinde kalıcı anlaşma imzalamak istiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG